Actualitate

(VIDEO) N-au mai făcut pârjol în cale! Ce i-a determinat pe buzoieni să nu mai dea foc vegetației uscate în stil barbar

FOTO ARHIVA

După un an 2022 extrem de dificil din cauza numărului foarte mare de arderi necontrolate, pompierii buzoieni au răsuflat ușurați anul acesta. Fenomenul care a marcat anul trecut s-a diminuat semnificativ în acest an. Au fost scăderi importante atât în ceea ce privește numărul incendiilor de vegetație uscată, cât și al suprafețelor afectate. Mai exact, anul acesta au fost de 4 ori mai puține incendii de vegetație uscată față de 2022, după cum a declarat, la Focus TV, locotenent colonel Loren Pascu, prim adjunctul ISU Buzău.

S-a ajuns la această scădere importantă prin implicarea activă a instituțiilor implicate în astfel de cazuri, inclusiv a Gărzii de Mediu, APIA și a autorităților locale, a precizat lt. col. Pascu. În plus, și vremea a ținut anul acesta cu pompierii buzoieni.

În 2022, arderile necontrolate au făcut ravagii în județul Buzău. Au fost chiar și câte 11 astfel de incendii pe zi, fiind mistuite sute de hectare de vegetație uscată și chiar păduri.Cel mai amplu incendiu a fost cel de pe Dealul Istrița, unde peste 50 de hectare de pădure de pin au fost distruse. S-a intervenit zile întregi, chiar și pe calea aerului, pentru a putea stinge flăcările care au făcut totul scrum.