Actualitate

Povestea unei pasiuni plină de culoare. Roxana Păunoiu, de la defilări pe catwalk la meseria de make-up artist: ”Îmi place să pun o pată de culoare în viața doamnelor, să-mi pun amprenta chiar și în sufletul unui om care e trist” (FOTO)

A visat să devină fotomodel și avea toate șansele. Viața i-a rezervat altceva, însă a rămas tot în lumea frumuseții. Vorbim despre Roxana Păunoiu, unul dintre cei mai apreciați make-up artiști ai momentului de pe piața buzoiană.

În vârstă de 37 de ani acum, parcursul Roxanei lua avânt serios în urmă cu 4-5 ani, atunci când, după mutarea la Buzău din Capitală și aducerea pe lume a celor doi copii, Darius și Natalia, a decis că e momentul să facă ceva pentru sufletul ei.

A simțit dintotdeauna că e născută cu dorința de a explora culorile. De altfel, talentul de a jongla cu nuanțele l-a moștenit de la tatăl ei, astfel că destul de repede și-a dat seama că make-up-ul e calea pe care trebuie s-o urmeze ca să se simtă împlinită. Nu a fost simplu. Au urmat cursuri peste cursuri, ore, zile întregi de practică, dar până la urmă rezultatele și aprecierile au început să apară.

”Visam să merg pe podium și să fac poze pentru reviste… Ceea ce mi s-a si îndeplinit! Am lucrat cu câteva agenții de modelling din București, cu multe casting-uri câștigate, apariții în reviste (Catwalk, AutoEmotion, Glamour ptr Redd’s).  Totul a durat până în 2010 când mi-am cunoscut viitorul soț și a trebuit să mă mut în Buzău, ceea ce m-a făcut să renunț la cariera de model. Au urmat cele 2 nașteri și mult timp de stat cu copiii acasă. Până în 2017 când am zis GATA, trebuie să-mi îndeplinesc visul. Am urmat școala acreditată Atelier Paris, multe masterclass-uri și, mai apoi, foarte multă practică pe modele!   De unde dorința de a înfrumuseța doamnele? Probabil pentru că îmi place foarte mult să pun o pată de culoare în viața cuiva. Să îmi pun amprenta chiar și în sufletul unui om care e trist… ”, dezvăluie Roxana.

Desi și-a câștigat renumele pe piața din Buzău, Roxana continuă să învețe și să investească. Fără a ține pasul cu tendințele, fără produse de calitate cu care să-ți respecți și să ți răsfeți clientele nu reușesti să le câștigi încrederea și să rămâi în preferințele lor, spune Roxana.

”În fiecare an apar tendințe noi, produse noi. Și acum am de învățat, de testat produse noi pentru că nu vreau să-mi dezamăgesc clientele! Care sunt secretele pentru a evolua? Simplu: Muncă, apoi muncă și iar muncă! Documentează-te, apoi pune în practică! Nu-ți iese din prima? Nu e problemă, incearcă iar până reușești! Nimeni n-a zis că e usor! Dar ce vis e frumos prin muncă ușoară?  Și de talent e vorba în această meserie, însă există și reguli de igienă și bun simț care trebuie să rămână “acolo” tot timpul, oricât de talentat sau premiat este make-up artist-ul… Oricât de mult talent și pasiune ai în această meserie, tot e nevoie de o investiție constantă în pregătire, în educare si materiale.”

Din păcate, și în cazul Roxanei pandemia și-a pus amprenta. De la week-end-uri în care abia respira pentru că salonul îi era plin de cliente, Roxana, asemenea tuturor celor din breasla ei, a ajuns în situația de a nu mai avea ce lucra. Au fost aspecte care au marcat-o, dar care nu au doborât-o, ci au ajutat-o să găsească soluții pentru a răzbi, fiind totodată timpul perfect pentru a putea învăța și mai mult:

”  Pandemia, mama ei…Cred că pe majoritatea make-up artiștilor i-a afectat. Cel puțin anul trecut a fost destul de slab, dar asta nu a însemnat că nu am practicat pe modele. Pe lângă modele, am tot primit mesaje de la multe fete ce își doreau să facă un curs de bază sau perfecționare cu mine. Având mai mult timp la dispozitie, pe lângă weekend-urile cu programări, am decis să încerc și partea cu predatul. Și nu-mi pare rau deloc! ”

Roxana face machiaje de zi, de noapte, pentru nunți și alte evenimente unice, dar realizează și machiaje pentru reviste. Modele unice, spectaculoase, pentru care lucrează și 4-5 ore.

” In general, machiajul mireselor durează cel mai mult când vine vorba de cliente ( o oră jumătate-două ore) pentru că acolo am o atenție mai mare în ceea ce privește hidratarea tenului. La unele mirese folosesc chiar și măști de hidratare, pe lângă peeling, ser si cremă, mai ales când vorbim de un ten gras, deshidratat, care e cel mai greu de lucrat. Dacă vorbim de modele, atunci lejer mă duc spre 4-5 ore, mai ales dacă vreau să aplic perle, pietricele… ”

Roxana Păunoiu ne-a dezvăluit și care sunt trendurile în machiaj, ce se poartă, dar mai ales ce trebuie să facă o femeie pentru a arăta bine și pentru a-și menține un ten luminos și sănătos:

”  Întotdeauna mi-a plăcut să arăt bine când ies din casă. Mama mea mereu se dădea cu ruj înainte să plece la serviciu sau la piață. Îmi plac mult domnișoarele, doamnele, care au grijă de ele, tocmai de aceea le îndemn să aibă grijă de tenul lor. Măcar o dată pe săptămână să-și facă un peeling, să folosească seruri și creme hidratante înainte de a aplica fondul de ten. Niciodată nu vor da greș cu un machiaj simplu, de zi. Fondul de ten musai să fie în aceeași culoare cu tenul, sprâncenele mereu pieptănate, puțin blush, iluminator, pigment, rimel și un ruj nude/gloss. Vă asigur ca veți atrage privirile tuturor cu un machiaj simplu, de zi. Din suflet, vă rog, să vă demachiați zilnic, chiar și în zilele în care nu v-ați machiat deloc. Folosiți și seara un ser și o cremă de noapte.”