Actualitate POLITICĂ

Toți prefecţii şi subprefecţii USR PLUS din țară, eliberați din funcție. La Casa Albă se așteaptă decizia oficială. Reacția lui Silviu Iordache: ”Așa e în politică, mi-am asumat”

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi a 28 de subprefecţi din țară. Este vorba despre prefecţii şi subprefecţii propuşi de USR PLUS.

Nu vor fi făcute alte numiri pe aceste posturi, ci atribuțiile de prefect vor fi delegate pentru o vreme, cel mai probabil, unuia dintre subprefecți.

Până la ora postării acestei știri, prefectul de Buzău, Silviu Iordache, nu a fost înștiințat oficial de decizia premierului, cel mai probabil actele de eliberare din funcție urmând să fie transmise în teritoriu în orele următoare.

”„Ce să spun? Sunt fericit că am avut oportunitatea aceasta, să fiu aici. Am văzut multe, am întâlnit oameni faini. Asta este, așa e în politică. Știam de la bun început că se poate termina brusc, oricând. Mi-am asumat. Vineri, o să am o conferință de presă în care voi puncta lucrurile pe care le-am făcut și lucrurile pe care le-am schimbat”, a declarat pentru șansanews.ro Silviu Iordache.

Cei doi subprefecți ai județului sunt Marieta Boloș și Viorel Holban, ambii de la PNL.

Silviu Iordache a fost numit prefect al Buzăului în primăvara acestui an.