Actualitate

Reguli încălcate! Clienți fără certificat verde, descoperiți la agențiile de pariuri sportive. Ce măsuri au luat polițiștii

Reguli doar pe hârtie, nu și respectate. Este ceea ce au descoperit polițiștii zilele trecute, când au verificat zeci de restaurante, terase, fast food-uri sau săli de pariuri sportive.

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, ultimul înainte de intrarea în vigoare a noului set de restricții dure impuse în întreaga țară, restaurantele și terasele din Buzău au fost luate cu asalt de polițiști. Oamenii legii au trecut pragul localurilor și au verificat dacă cei care erau în interior aveau certificat verde, în localitățile în care rata de incidență impunea acest lucru, dacă în localuri erau mai mulți clienți decât ar fi trebuit, dar și altele. Unii agenți economici au fost prinși pe picior greșit. Este și cazul reprezentanților unor agenții de pariuri sportive de pe Valea Slănicului, unde clienții intrau cum și când doreau, fără să le ceară cineva vreun document, deși în localitățile respective certificatul verde este obligatoriu de câteva zile bune.

“În urma verificărilor a trei societăţi comerciale din localităţile Săpoca, respectiv Mărăcineni, poliţiştii au constatat nereguli în sensul că, în urma legitimării persoanelor prezente în incintă, au identificat 7 persoane a căror participare nu era permisă conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În aceste cazuri operatorii economici au fost sancţionaţi cu amendă de 2000 de lei fiecare”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

În total, în perioada 22 – 24 octombrie, peste 200 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control, au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19. Pe lângă zecile de restaurante, terase și magazine verificate, au fost legitimate și 700 de persoane. Totodată, au fost verificate peste 1800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

În timpul acțiunii, poliţiştii au aplicat 45 de amenzi, în valoare totală de 16.000 de lei.