Actualitate Social

PREFECTUL DIMIAN DEMASCĂ AXA MAFIEI ORGANIZATE A ELIMINĂRII ILEGALE A DEȘEURILOR! Primăria Beceni acoperită de Garda de Mediu și alți granguri locali au transformat o comună în groapă de gunoi inflamabil (VIDEO)

Un adevărat dezastru ecologic iese la lumina după descinderea, în week-end, la Beceni, a unor echipe de control din cadrul Prefecturii Buzău trimise de urgență să verifice dacă sesizările trimise de localnici care anunțau nereguli grave privind salubrizarea comunei, sunt reale. Ajunși sâmbătă, 8 august, la fața locului, angajații Prefecturii au găsit munți de gunoaie depozitate ilegal și ape menajere deversate în râul Slănic. Pe scurt, un atentat la mediul înconjurător care, dacă va fi dovedit, va avea grave consecințe, inclusiv de ordin penal.

”Realitatea de la fața locului este tulburătoare: munți de gunoaie depozitate ilegal în mai multe locuri, igienizarea precară a perimetrului stației de epurare și, poate cel mai grav, deversarea neautorizată a apelor menajere direct în râul Slănic. Legat de ultimul aspect, opinia publică trebuie să cunoască faptul că stația de epurare din Beceni este nefuncțională, iar din imaginile filmate pe 8 august reiese clar că din stație sunt deversate ape menajere. La acest aspect merită adăugat faptul că din sesizările cetățenilor din Beceni reiese că responsabilii Primăriei Beceni descarcă vidanjele cu apele menajere colectate pe teritoriul comunei și le deversează în emisar”, se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.

Publicată de Leonard Dimian pe Duminică, 9 august 2020

Incendiile cu autori necunoscuți, suspecte

În plus, prin comunicatul de presă emis după controlul făcut la Beceni, Prefectura Buzău trage un semnal și asupra incendiilor a căror autori nu sunt niciodată identificați. Mai exact, prefectul Leonard Dimian este de părere că ar fi o legătură între depozitările ilegale de gunoaie și aceste incendii.

”Aspectul privitor la gunoaiele filmate pe 8 august trebuie privit în corelație cu numeroasele incendii din Beceni, cu autori niciodată identificați. Din verificările întreprinse pe această linie, este greu de presupus că nu există o legătură bine stabilită procedural între depozitarea neconformă a gunoaielor, incendierea lor ”accidentală” și intervenția de fiecare dată tardivă a Serviciului voluntar pentru situații de urgență, constituit la nivel local prin grija Primăriei. De asemenea, menționăm că sesizările transmise de Instituția Prefectului către Garda Națională de Mediu, în urma mai multor plângeri transmise cu dovezi clare anexate de cetățeni din comuna Beceni, s-au soldat cu vizite în teren ale organelor centrale de control care au constatat că nu pot fi identificate urme ale aspectelor sesizate”, spune Prefectul Leonard Dimian.

Acuzații grave pentru Primăria Beceni

Prefectul Leonard Dimian merge mai departe și afirmă că deține informații potrivit cărora controalele programate de autoritățile centrale sunt anunțate în rândul factorilor locali de decizie, astfel că acestea din urmă să poată ”acoperi” eventualele nereguli.

”Din mărturiile pe care le avem la dispoziție, factorii locali de decizie află rapid de controalele programate de la București, se mobilizează exemplar și înlătură, de regulă prin îngropare, orice gunoi depozitat neconform în comună,. Tot ansamblul de realități și de aspecte descrise mai sus nu putea fi făcut posibil fără complicitatea Gărzii de Mediu Buzău, singura instituție cu rol de control pe această linie”, anunță comunicatul Prefecturii Buzău.

Publicată de Leonard Dimian pe Duminică, 9 august 2020

Prefectura cere controale de urgență

După cele identificate la Beceni, prefectul Județului Buzău a anunțat că va cere controale în regim de urgență, prin intermediul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița.

”Vom cere un control de specialitate la fața locului care să constate proporțiile agresiunii asupra mediului prin poluarea râului Slănic și, prin intermediul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Buzău, o verificare amplă și, de această dată, corectă și legală, a modului particular în care autoritatea publică locală din comuna Beceni a înțeles să gestioneze problema salubrizării”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.   

Publicată de Leonard Dimian pe Duminică, 9 august 2020

Prefectul Leonard Dimian a făcut următoarea declarație legată de cele prezentate mai sus:

”Din momentul în care atribuțiile de prefect m-au adus în contact cu problemele de mediu din Buzău și am demarat acțiuni de verificare și control în legătură cu aceste aspecte, senzația mea a fost că am deranjat un cuib de viespi. Prin urmare, am devenit ținta atacurilor continue ale unei grupări care, de foarte mulți ani, «are grijă de mediu» și «este singura care cunoaște problematica specifică», în așa manieră încât Buzăul a devenit un județ fruntaș în România în ceea ce privește încălcarea legislației de mediu. Există o complicitate extrem de bine construită între agresorii privați ai mediului, autorități locale și, mai ales, Garda de Mediu, ca organ de control pe această tematică. Dovezile numeroase strânse în acest sens au ajuns deja la Direcția Națională Anticorupție. Am încredere că instituțiile Statului sunt conștiente de gravitatea aspectelor semnalate”.

Publicată de Leonard Dimian pe Duminică, 9 august 2020

Citește și: http://sansanews.ro/prefectul-dimian-anunta-ca-va-scoate-la-iveala-documente-despre-ospeta-ramnicu-sarat-ce-o-vizeaza-pe-fosta-sefa-a-garzii-de-mediu-carmen-ichim-in-replica-aceasta-ii-cere-demisia/