Actualitate

Prefectul Iordache: ”Avem cel puțin 10 localități afectate de inundații. Și numărătoarea nu s-a încheiat”

Odată ce ploile s-au oprit, iar primarii au revenit la muncă, după minivacanța de Rusalii, încep să fie raportate pagubele lăsate în urmă de vijeliile din weekend.


Potrivit prefectului județului Buzău, Silviu Iordache, cel puțin 10 UAT-uri au raportat până acum probleme din cauza ploilor.


”Încă mai contabilizăm efectele ploilor din ultimele zile, nu am o situație clară. Sunt pe teren echipe de la ISU, de la ANIF, ca să identificăm canale de desecare care au fost inundate sau unde au ajuns aluviuni. Sunt peste 10 localități: Lopătari, Cernătești, Topliceni, Beceni, Blăjani, sunt multe localități cu probleme și încă primim rapoarte. Sunt foarte multe canale colectoaare de la ANIF colmatate, sunt gospodării în care a intrat apa și grădini”.


Probleme au fost și la Beceni. Aici mai multe gospodării au fost inundate, iar reprezentanții Primăriei și cei ai ISU Beceni au intervenit pentru a scoate apa din curți și din adăposturi. Prefectul Silviu Iordache spune că aceste gospodării ar fi fost inundate pentru că rigolele recent amenajate pe DJ203K nu ar face față volumului mare de apă acumulat în urma ploilor abundente din ultimele ore dar și a scurgerii precipitațiilor de pe versanți.


” Astăzi, avem o comisie mixtă la Cernăteşti şi la Beceni cu ISU, cu Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a vedea problemele acelor rigole de pe marginea drumul DJ203K.”


Probleme au fost și la Berca, dar și în alte localități ale județului, unde apa a intrat în mai multe curți și grădini. În multe zone, însă, oamenii s-au descurcat cum au putut, fără a mai cere ajutorul autorităților. Din păcate, multe dintre grădini au fost inundate, la fel, apa băltește pe cîmpuri, afectând serios culturile agricultorilor.