Actualitate

Prefectura Buzău a primit finanțare pentru noul sediu al Serviciului Permise și Înmatriculări. Când va fi gata

Ideea inițiată de fostul subprefect al Buzăului, Viorel Holban, este dusă mai departe de prefectul Daniel Țiclea, iar în câteva luni va deveni realitate. Este vorba despre amenajarea unui nou sediu al Serviciului Permise și Înmatriculări astfel încât buzoienii care au nevoie de astfel de servicii să scape de coada și condițiile improprii în care sunt nevoiți să aștepte până le vine rândul a ghișeu. Vestea bună este că lucrările la noul sediu au început și Prefectura Buzău a primit și finanțarea necesară astfel că în această vară întregul proiect să fie finalizat.

Serviciul Permise și Înmatriculări Auto va fi mutat de pe strada Chiristigii, unde funcționează în prezent, în Micro 14, pe strada Simila nr.9. Cum este vorba despre o clădire veche, în care a funcționat un centru de plasament, este nevoie de reparații dar și recompartimentări motiv pentru care Prefectura Buzău a solicitat finanțare de la Ministerul Afacerilor Interne. Demersul a fost unul reușit, iar județul a primit banii.

„Ați văzut că vara toată lumea stătea prin soare, la Permise și Înmatriculări. Am reușit să obținem finanțare și Prefectura Buzău are finanțare de 80.000 de euro de la Ministerul Afacerilor Interne de la domnul Bode, că dumnealui s-a implicat personal, ca să se mute Serviciul de Permise și Înmatriculări”, a anunțat deputatul PNL Gabriel Avrămescu,  într-o conferință de presă.

Practic, banii vor ajunge la Buzău începând cu luna aprilie 2022, iar până atunci, Prefectura Buzău trebuie să pregătească procedura de achiziție a materialelor necesare.

„Noi am solicitat și am primit filă de buget de la Ministerul Administrațiilor și Internelor pentru suma de 400.000 de lei noi, sumă disponibilă începând cu aprilie 2022. Până la acel moment, noi trebuie să avem procedura de achiziție a acestor lucrări. În acest sens am demarat procedura de măsurare și de întocmire a unei documentații din care să reiasă ce avem de făcut acolo, respectiv refacerea finisajelor, a instalației electrice, podele, amenajarea băilor, astfel încât acolo să devină un spațiu generos, confortabil, atât pentru colegii noștri salariați, cât și pentru cetățenii care au nevoie de astfel de servicii”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Întregul proiect ar putea fi gata chiar în această vară.

„După părerea mea, proiectul nu va fi gata mai devreme de iunie-iulie 2022, însă avantajele sunt multe. În primul rând spațiul mult mai generos, pentru că acolo vom avea 300mp utili, care înseamnă atât pentru colegii noștri, că vor lucra în condiții mult mai bune decât sunt în acest moment pe strada Chiristigii, cât și pentru cetățeni care vor avea acces în spații largi, unde să poată să stea în așteptare la adăpost, pentru că știm și noi că se așteaptă în curtea instituției, chiar și pe caniculă sau pe frig. De asemenea, din punctul meu de vedere, zona este ușor accesibilă cu autoturisme, avem și linii de autobuz până în apropiere. Este capătul atât autobuzului 7, cât și a autobuzului 5, acolo în zonă”, a spus Daniel Țiclea.

Proiectul privind mutării Serviciului Permise și Înmatriculări a fost anunțat în spațiul public încă din octombrie 2021, cu puțin timp înainte ca Viorel Holban să-și anunțe demisia.