Actualitate

PREGĂTIRI PENTRU DESCHIDEREA ROBINETULUI LA CĂLDURĂ! “Cine nu își achită facturile la timp, suportă consecințele, inclusiv sistarea furnizării căldurii”

În ultimele zile, temperaturile au scăzut drastic în Buzău, pe parcursul nopții fiind înregistrate valori de 4-5 grade Celsius. Cel mai frig a fost azi noapte în zona de munte, la Bisoca, unde s-au înregistrat minime de 3,7 grade Celsius. La Pătârlagele minima a fost în jur de 6 grade în timp ce în municipiul Buzău mercurul din termometre s-a oprit la 8,2 grade, după ce ieri noapte au fost 4,6 grade Celsius. Mâine dimineață sunt așteptate temperaturi și mai scăzute, în jur de 3-4 grade Celsius.

Vremea s-a răcit drastic, însă, deocamdată, în municipiul Buzău, RAM nu a pornit robinetul la căldură. Potrivit legii, furnizarea căldurii poate începe după ce timp de trei nopți consecutive temperaturile scad sub 10 grade Celsius.  Deocamdată, zilele acestea se cere acceptul asociațiilor de proprietari, iar în cazul unui răspuns afirmativ, furnizarea căldurii va începe în jurul datei de 1 noiembrie.

“Luăm în calcul furnizarea căldurii începând din data de 1 noiembrie. Până atunci nu putem începe furnizarea fără a solicita acceptul asociațiilor de proprietari. Dacă ne dau acceptul furnizăm, dacă nu, nu furnizăm. Luni, marți și miercuri, RAM Termo Verde va transmite notificările pentru solicitarea de accept. Vedem ce ni se întoarce de la asociațiile de proprietari și în funcție de deciziile fiecărei asociații vom începe sau nu furnizarea.”, a declarat pentru șansanews.ro directorul RAM Termo Verde, Dorin Letea.

Pe de altă parte, conducerea noii societăți de termoficare dă asigurări clienților că iarna aceasta vor avea căldură în case și mai mult, prețul gigacaloriei nu va fi majorat.

,,Toate condițiile vor fi echivalente cu cele de la nivelul anului trecut. Prețul gicacaloriei nu crește, schemele suport și subvențiile se mențin la același nivel cu cele de anul trecut. Din punct de vedere al solicitării în dispecerat din partea buzoienilor, am avut în ultima săptămână cam 2-3 întrebări de clarificare în dispecerat în privința furnizării de agent termic. Nu au fost cereri imperative de pornire a sistemelor de termoficare.”

Însă, conducerea fabricii de căldură vine cu un mesaj clar pentru clienți. Iarna aceasta nu vor mai fi păsuiți cei care lasă plata căldurii pe ultimul plan iar în cazul datornicilor se va trece imediat la notificări și chiar la sistarea furnizării căldurii.

,, Facem un apel public ca toți clienții să încerce să își achite facturile pentru că există totuși o presiune asupra bugetului TermoVerde, cât și a bugetului municipalității cu acordarea  subvenției. Am prefera să nu mai beneficiem de atât de multe subvenții, dar acesta este un lucru greu de stabilit în momentul de față. Se va aplica procedura legală, adică la termenul de întârziere stabilit de către lege de întârziere a unei plăți sau a unei facturi, 30 de zile vom apela la mecanismele de notificare,ulterior întreruperea furnizării, executare silită pentru recuperarea debitului. Rugămintea și mesajul este ca locuitorii să încerce să își achite contravaloarea căldurii pe care o primesc, atât timp cât Primăria acordă subvenții, ar trebui ca și locuitorii să își achite facturile. “

După reorganizarea din această vară, la sistemul centralizat de încălzire din Buzău au rămas circa 4900 de clienți.