Actualitate

Pregătirile pentru iarnă, pe ultima sută de metri. Contractele pentru deszăpezirea drumurilor județene, semnate vineri

Iarna își poate intra serios în drepturi. Cel puțin acestea sunt asigurările venite din partea autorităților care spun că sunt pregătite să intervină în cazul în care va ninge abundent și va fi nevoie de deszăpezirea drumurilor.  Tema a fost abordată în ședința Colegiului Prefectural de astăzi, când prefectul Daniel Țiclea a transmis clar atât reprezentanților de la Drumuri Naționale cât și Consiliului Județean că ”nu trebuie să avem drumuri blocate, fie că vorbim de cele naționale, fie că ne referim la drumurile județene”.

Reprezentantul Secției Drumuri Naționale Buzău, prezent la ședința Colegiului Prefectural, a dat asigurări că toate bazele de deszăpezire sunt pregătite să facă față iernii, cu utilajele necesare, 3000 de tone de sare și 1650 de tone de nisip cu care să se intervină în caz de polei sau ninsori.

Totodată, reprezentantul S.D.N. Buzău a menționat că au fost montate panouri parazăpezi pe o suprafață de 4500 metri liniari, urmând ca în perioada următoare să se completeze până la 20.000 metri liniari.

La această oră, în bazele de deszăpezire ale S.D.N. Buzău sunt 21 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți, pregătite să fie scoase pe teren, la prima ninsoare.

”E important să ne pregătim temeinic pentru a face față iernii. Trebuie să avem acoperită toată rețeaua de drumuri publice, să fim siguri că se va putea interveni prompt în cazul în care vor cădea zăpezi însemnate. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a nu avea șosele blocate, fie că vorbim de cele naționale, fie că ne referim la drumurile județene” a mai declarat prefectul județului, Daniel Țiclea.

În ceea ce privește drumurile județene, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a declarat pentru Șansanews. ro că astăzi s-au încheiat licitațiile pentru atribuirea contractelor de deszăpezire, iar mâine vor fi semnate contractele.

Este vorba despre șase contracte, fiecare firmă având în responsabilitate o zonă , după cum urmează:

  • Pe zona Buzău Sud  – SC Pascon Construcții Civile și industriale  – 8,3 mil
  • Pe zona Buzău Nord  –  firma Cristin Prod SRL – 6,9 mil lei
  • Pe zona Râmnicu sărat  -Al  Karon SRL   – 6,4 mil lei
  • Pe zona Pogoanele  – (sudul județului) – Keybord SRL – 8,2 mil lei
  • Pe zona Șețu (nordul județului)– Al Karon SRL -4,5 mil lei
  • Pe zona Vintilă Vodă ( Valea Slănicului) – SC Nikost SRL 7,5 mil lei

Contractele sunt atribuite pe patru ani, cu sumele aferente.