Actualitate

Preluarea Crângului mai durează un pic. Consiliul Local, corectat la virgulă de un oficial al Ministerului Justiției, pe tema angajamentelor asumate la preluarea pădurii

Consiliul Local Municipal Buzău a fost convocat în ședință de îndată, marți dimineața, pentru a îndrepta o eroare apărută în proiectul pe care l-a trimis Guvernului României pentru preluarea Pădurii Crâng. Proiectul de hotărâre referitor la transfer a fost adoptat de CLM Buzău, în noiembrie 2020, și transmis Guvernului pentru adoptarea unei hotărâri. La mai bine de un an distanță, Guvernul, prin ministerele cu competențe în acest caz, a analizat solicitarea administrației buzoiene și a amânat adoptarea unei hotărâri.

Motivul: documentația trebuie revizuită. Printr-o adresă transmisă de un secretar de stat din Ministerul Justiției Ministrului Mediului, se semnalează că în hotărârea de Consiliul Local Municipal nu a fost preluată întocmai o prevedere din legislația în vigoare. Este vorba despre obligația de a întocmi studii de specialitate, în termen de doi ani, ”de la data aprobării transmiterii” și nu ”de la data preluării terenului” așa cum s-a angajat municipalitatea buzoiană. (facsimil 1)

Documentul poartă semnătura secretarului de stat George Bogdan Ilea, de la Ministerul Justiției, care corectează hotărârea de CLM și din punct de vedere gramatical. (facsimil2)

Nu în ultimul rând, se semnalează faptul că este necesară completarea documentației depuse de municipalitatea buzoiană cu un aviz al Gărzii Forestiere.

Consilierii municipali, reuniți marți dimineață, au îndreptat erorile din text.