Actualitate

Premieră la Buzău: zeci de posturi libere pentru absolvenții de facultate, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ce meserie trebuie să ai ca să te angajezi

Dreptul și ASE-ul, facultăți aflate în ultimii ani în top atât în ceea ce privește numărul de absolvenți, cât și al posturilor disponibile, sunt detronate în acest an. Se caută tot mai mult specialiști care au absolvit o facultate tehnică, iar după mulți ani Politehnica revine în atenție.

Cel puțin așa arată ofertele cu care angajatorii din Buzău se vor prezenta la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, ce va avea loc vineri, 20 mai.

Într-o intervenție la Focus TV, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, Ionel Tociu, a spus că, în premieră, anul acesta vor fi cele mai multe posturi disponibile pentru absolvenții de studii superioare. Cele mai multe dintre ele li se adresează celor cu studii tehnice:

”26 de locuri de muncă sunt adresate studiilor superioare. Este o premieră la Buzău, din ce în ce mai mulți angajatori cer să preia forță de muncă cu pregătire superioară. 99% dintre aceste 26 de locuri de muncă pentru studii superioare, mai exact 25 dintre ele, sunt pentru profesii formate de Politehnică. Toate 26 sunt vacante în municipiul Buzău”, a spus, la Focus TV, Ionel Tociu.

Directorul AJOFM pune această schimbare pe de o parte pe seama pandemiei, dar mai ales pe faptul că specialiștii din domeniul tehnic au ieșit la pensie.

”După aproape 30 de ani de cerință în domeniile juridic și economic, pandemia a adus o schimbare, o inversare de cerință, angajatorii cerând foarte multă forță de muncă din domeniul tehnic. E o dovadă că mare parte din forța de muncă din domeniul tehnic s-a pensionat și e nevoie de o nouă generație care să o înlocuiască”, a mai precizat directorul AJOFM.

Pe de altă parte, și mare parte din locurile de muncă ce nu li se adresează persoanelor cu studii superioare vizează abilități tehnice și sunt  adresate celor cu calificare profesională.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc vineri, 20 mai, începând cu ora 9.00 și se va desfășura în municipiile Buzău și Rm. Sărat și în orașele Pogoanele și Nehoiu.