Actualitate SĂNĂTATE

PRIMĂRIA POȘTA CÂLNĂU, FOCAR COVID-19! Buzăul are 12 focare active

O primărie din județul Buzău a fost declarată focar COVID-19. Este vorba despre Primăria Poșta Câlnău, instituție unde au fost confirmate 14 cazuri COVID-19. Imediat ce angajații respectivi au fost depistați cu infecție cu coronavirus, a fost efectuată o anchetă epidemiologică și s-au luat măsuri pentru evitarea răspândirii bolii. DSP Buzău a dispus izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală.

,,O să lucrăm în continuare, nu am suspendat activitatea. Cei care au rămas vor realiza și sarcinile celorlalți. Am făcut dezinfecție prin toate birourile, am achiziționat niște lămpi UV care vor fi montate în fiecare zi în birouri după terminarea programului.” a declarat pentru șansanews.ro primarul Sorin Munteanu.

Cu focarul de la Poșta Câlnău, județul Buzău are un total de 12 focare active de coronavirus.

-Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Neurologie: 28 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca: 46 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 5 Ojasca: 14 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 6 Ojasca: 15 persoane confirmate pozitiv.

-Centrul de Asistență Medico-Socială Pogoanele: 19 persoane confirmate pozitiv.

-Căminul de bătrâni Filantropia Berca: 94 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Paliative Ojasca: 15 persoane confirmate pozitiv.

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău: 9 persoane confirmate pozitiv.

-Laborator de analize privat din Buzău: 6 persoane confirmate pozitiv.

-Spital privat din Mărăcineni: 15 persoane confirmate pozitiv.

-Primăria Poșta Câlnău: 14 persoane confirmate pozitiv.

-Inspectoratul Județean de Poliție Buzău- Serviciul Arme: 4 persoane confirmate pozitiv.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Si Primaria Buzau a avut peste 20 de cazuri. De ce se musamalizeaza? Ultimii infectati directorul economic Cristi Ceausel si administratorul Stefan Oprea. In fiecare saptamana apar cazuri noi, functionarii fiind obligati sa participe in numar mare in sala 13 la cursuri Kaizen, prin scoatearea de la locul de munca, lucru ilegal, inuman si contrar vointei lor. Nu se fac anchete epidemiologice, nu se testeaza contactii din birouri, nu se izoleaza oamenii. Totul se baga sub preș.