Actualitate SPORT

Premieră sportivă în Buzău, în memoria globe-trotterului Dumitru Dan. Va fi foarte dificil!

foto: trisport.ro

Peste 30 de cicliști amatori din Buzău, București, Ilfov, Prahova, Harghita, Bacău și Galați vor lua startul, mâine dimineață, într-o cursă care are loc în premieră în județul Buzău. Este vorba despre Trofeul Dumitru Dan, ajuns la a patra ediție, dar care în acest an va pune la încercare rezistența sportivilor amatori. Asta pentru că traseul va fi unul dificil, distanțele mari, iar la final vor fi acordate brevete de anduranță.

”Muzeul Județean Buzău a acceptat provocarea Asociației Club Sportiv PENTELEU Buzău de a participa la organizarea #TrofeuluiDumitruDan – brevete de anduranță pentru cicliști amatori (200 km, 300 km, 400 km, 600 km). Cursa, prima de acest gen desfășurată pe teritoriul județului Buzău, este dedicată globe-trotterului Dumitru Dan, personalitate căreia instituția noastră i-a dedicat un întreg spațiu expozițional”, transmite Muzeul Județean Buzău.

Startul în prima cursă la capătul căreia va fi acordat un brevet de anduranță va fi dat dimineață la ora 8.00. Plecarea va fi din fața sediului central al muzeului, iar traseul cuprinde puncte de interes turistic și istoric de pe teritoriul județului Buzău. Printre altele, cicliștii vor pedala spre monumentul ridicat la locul descoperirii Tezaurului de la Pietroasele, Grunjul de la Mânzălești și Munții de Sare de la Lopătari.