Actualitate POLITICĂ

PREȘEDINTELE FILIALEI MUNICIPALE A PNL, VLAD PUFU: ”Am găsit partidul jucând, cumva la mize mici”. Cum a ajuns să funcționeze organizația

”Am găsit partidul funcționând, cumva, la mize mici, de aici au apărut tot felul de conflicte interne”. Declarația a fost făcută în emisiunea Sens Direct de la Focus Tv de președintele filialei municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, întrebat fiind cum a găsit organizația atunci când a preluat-o, nu demult.

Acum, lucrurile s-au schimbat, la fel și modul de lucru. Activitatea se desfășoară pe  comisii, la care participă specialiști din fiecare domeniu, astfel încât rezultatele să fie cât mai bine.

” Stilul meu de a gândi o construcţie este ca, în primă fază, să creăm o echipă, să coagulăm o formă de a conduce prin detaşarea unor lideri, astfel încât alegerile să devină doar un exerciţiu, o formalitate. Nu pot spune că suntem în reconstrucţie neapărat. Sună ca şi cum am fi găsit praf şi acum am venit şi reconstruim totul de la zero. Are loc un proces de aşezare între vechii membri şi membrii noi aduşi. Unii au o chimie, alţii nu, dar eu sunt foarte optimist că ceea ce s-a întâmplat până acum şi ceea ce cred că se va întâmpla va fi un lucru extraordinar, pentru că până la urmă vorbim despre cea mai puternică organizaţie a PNL din judeţ. Am început să lucrăm pe comisii. Mai exact, pe comisia de învăţământ, pe comisia de administraţie, pe comisii de infrastructură şi încercăm să aducem invitaţi specialişti, să ne facem nişte puncte de vedere, astfel încât măcar o dată la două- trei luni sau de câte ori situaţia o va impune, să dăm nişte rapoarte şi să facem nişte puncte de vedere proprii. (..) Nu va mai fi vorba despre o singură echipă. Vreau să avem mai multe echipe. În general, în politică trebuie să joci la miză mare, nu la miză mică. Am găsit partidul jucând cumva la mize mici. Aceste mize mici au reuşit să provoace tot felul de conflicte interne. Am trecut de această etapă. Îmi place să cred că este deja o echipă omogenizată”, a declarat liderul filialei municipale a PNL Buzău, Vlad Pufu.

Pe de altă parte, targetul președintelui organizației municipale a PNL Buzău este ca în filiala pe care o conduce să se regăsească numeroși specialiști și oameni cu principii liberale.

” Ni s-au alăturat oameni extraordinari. Au fost selectaţi în sensul să creadă în ideea liberală şi să creadă în potenţiala schimbare pe care o avem de făcut în următorii patru ani. Şi am reuşit să facem o echipă.”

De altfel,  senatorul Vlad Pufu a creionat și un porter al viitorului  liberal :

”În primul rând, să creadă în forţele lui, să creadă în schimbare, să creadă în ceea ce facem, noi, din punct de vedere politic ca să armonizăm mesajul politic cu dorinţa lui, pentru că altfel va avea surpriza să nu se regăsească în exact ceea ce urmărim prin programul politic.”