Actualitate POLITICĂ

Prezență slabă la referendum. Opoziția locală îl acuză pe Toma că nu a oferit un proiect credibil

Prezență extrem de slabă la vot, la referendumul pentru unirea Buzăului cu Ținteștiul. Până la ora 13:00, doar 4,11 % dintre buzoienii cu drept de vot și-au exercitat dreptul constitutional, iar o oră mai târziu procentul era de 4,85%.

În contextul prezenței extrem de mici, liderul USRPLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru, a numit ziua referendumului ca fiind ”Ziua Rușinii”. S-a ajuns în acest punct, spune Moraru, pentru că autoritățile locale ”nu au reușit să ofere un proiect credibil” și un consens politic. 

“Până la ora 13:00, doar 4.000 de buzoieni au votat la referendum! Cea mai mică prezență la vot din 1990 și până acum! “Ziua Istorică” așa cum a fost numită de Domnul Toma, va deveni “Ziua Rușinii”! Dar nu din cauza prezenței, va rămâne așa pentru că administrația Mun. Buzău nu a reușit să ofere un proiect credibil, informații corecte, obiective clare și asumate dar și un consens politic local.”

Mai mult, liderul USRPLUS Buzău spune că referendumul a fost doar “o ambiție personală” a primarului Constantin Toma, pe care îl acuză și că a direcționat o sumă nejustificat de mare pentru acest demers.

“Un buget de peste 1.5 milioane de lei a fost transferat către o ambiție personală, nu către un proiect de dezvoltare. Și pentru a-i convinge pe buzoieni că merită, zilele trecute Domnul Toma a inaugurat o baltă care a costat un milion de euro, împrumut bancar. Lacul Morilor – inaugurat înainte de finalizare, având un rezultat total diferit față de proiectul inițial. PSD și Primarul Toma au crezut că votul obținut în alegerile locale legitimează orice proiect propus. Dar au uitat ca totuși anul trecut acest rezultat a fost obținut prin prezență foarte slabă! Da, avem nevoie de reformă administrativă. Dar ziua de azi nu reprezenta reformă! Da, avem nevoie de proiecte, dar ele trebuie să schimbe în bine viața comunității, nu să oglindească interesul unui om sau al unui grup! Administrația locală a demonstrat că nu poate obține consens pentru teme importante, dar a demonstrat ca e ruptă de problemele reale ale oamenilor, care în aceste zile se confruntă cu un cost al vieții tot mai mare și cu o situație medicală la limită.Cine va deconta acest eșec, pentru că nici măcar cei care l-au votat pe Domnul Toma nu se prezintă azi la vot?”, este mesajul postat de Mihai Răzvan Moraru pe pagina sa de Facebook.