Actualitate

S-a încheiat prima etapă a concursului pentru directorii de școli. Zeci de dosare au fost respinse

Sursa foto: edupedu.ro
Sursa foto: edupedu.ro

S-a încheiat prima etapă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director din școlile buzoiene. Este vorba despre etapa de evaluare a dosarelor depuse de către cadrele didactice care vor să ocupe o funcție de conducere.

În județul Buzău sunt vacante 147 de posturi de director și 50 de director adjunct, posturi scoase la concurs în această perioadă. Interesul pentru funcțiile de conducere pare destul de ridicat, în condițiile în care numărul candidaților este ușor mai mare decât cel al posturilor. Concret, la Buzău și-au depus dosarele 231 de persoane. Însă, nu toți cei înscriși la concursul pentru funcțiile de director de școală îndeplinesc toate cerințele pentru a putea ocupa o astfel de funcție. 32 de dosare au fost respinse.

Situația s-ar putea schimba, însă. În zilele următoare, cei care nu au încărcat pe platforma specială toate documentele necesare, sau au încărcat documente greșite, motiv pentru care au fost declarați inițial respinși, vor putea corecta aceste erori. În alte cazuri, însă, dosarele au fost respinse din motive clare, de neîndeplinire a condițiilor specifice, așa că acestea vor rămâne respinse. Peste o săptămână va fi făcută publică lista candidaților care vor merge mai departe și vor susține celelalte probe din concurs.

Potrivit calendarului concursului pentru funcțiile de directori de școli, pe 15 octombrie va fi susținută proba scrisă, pentru ca în perioada 15 noiembrie-8 decembrie, candidații care rămân în luptă să susțină interviul.