Actualitate

Prima ediție a festivalului ”Buzăul lui Marghiloman”, organizată sub semnul pandemiei. Ce condiții trebuie să îndeplinească participanții

Prima ediție a festivalului “Buzăul lui Marghiloman”, organizat la Buzău, sub semnul pandemiei. Participanții la concertele ce vor avea loc în cadrul festivalului  vor trebui să fie vaccinați anti COVID sau să prezinte un test negativ, pentru a fi evitat orice risc de îmbolnăvire.

Festivalul “Buzăul lui Marghiloman” va avea loc la Vila Albatros din parcul ce îi poartă numele ilustrului om politic, începând de vineri. În prima seară este programat un concert de excepție. Trupa Vama al cărei solist este cunoscutul Tudor Chirilă va urca pe scena din Parcul Marghiloman. Buzoienii vor avea acces la concert, însă, doar în anumite condiții. În primul rând, vor putea participa doar persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care prezintă dovada de vaccinare.

De asemenea, vor avea acces persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid negativ nu mai vechi de 24 de ore, efectuat la un laborator acreditat sau persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Nu vor fi acceptate teste rapide auto-administrate.

Totodată, purtarea măștii de protecție este obligatorie.