Actualitate

Secretul performanței atinsă de Ștefan Ionescu, buzoianul admis cu 10 la Facultatea de Automatică din cadrul Politehnicii București: ”Mi-a plăcut să fiu pe modul știu să fac” (VIDEO)

Ștefan Ionescu, absolvent al Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău, a reușit performanța de a intra primul, cu 10, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București.

Într-o intervenție la Focus Tv, performerul buzoian și-a deschis sufletul și a vorbit despre toate eforturile pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge la acest rezultat, dar și despre planurile sale de viitor.

A muncit cu gândul nu neapărat de a fi primul, ci de a ști atunci când va fi pus în fața unor subiecte de examen, a mărturisit Ștefan la Focus TV:

”A fost o provocare admiterea, nu aș considera-o grea, dar pot să afirm cu bucurie că am muncit pentru acest rezultat, am muncit mult, dar și cu plăcere. Am urmat modelul surorii mele, care este studentă la aceeași facultate, am luat in considerare toate oportunitățile pe care le oferă această facultate, mi s-a părut totul foarte profitabil, m-am hotărât și m-am pus pe treabă. Nu pot să spun că am muncit din clasa a noua, poate din clasa a unsprezecea, la final”.

Tânărul spune că și-a dorit să fie pe modul ”Știu să fac”, mai exact să nu aibă dificultăți atunci când va fi pus în fața unor subiecte de examen:

”Studiul a fost pe etape, în primul rând mi-a plăcut să acopăr cât mai multe, am și recapitulat pentru că mi-am dat seama cât de important e acest aspect,  reveneam de fiecare dată la șabloanele problemelor cu un nivel ridicat de dificultate. Am avut timp și de mine și de prieteni, dar în mare parte a fost studiu”.

Intrat cu 10 la facultate, Ștefan Ionescu se gândește și la viitor. I-ar plăcea să rămână în țară, însă nu exclude varianta de a pleca în străinătate dacă i se vor oferi oportunități de dezvoltare și o apreciere a muncii sale:

” Mi-aș dori să rămân în țară, dar dacă mi se oferă ceva din afară  o să am în vedere și asta. Gândirea mea, în acest moment, nu necesită însă sa spun ”da, mă duc în afară”. 

Am aflat că din anul trei de facultate, studenții vor fi trimiși să lucreze în practică, la anumite companii. Dacă sunt băiat serios și mă țin de treabă am șanse foarte mari să-mi găsesc loc de muncă încă din anul 3 de facultate. La această facultate mi s-a mai părut foarte interesant și că din anul 2,  studenții își pot alege anumite ateliere. Practic, îți poți alege să lucrezi într-un anumit domeniu pe care vrei să te axezi pe viitor. Aceste ateliere îți pot îmbunătăți, accentua, domeniul în care vrei să profesezi mai târziu”