Actualitate

Prima zi de teste, primii elevi confirmați COVID-19, la Buzău. Câte teste rapide au fost pozitive

De săptămâna aceasta, toți elevii sunt testați în vederea depistării infecției cu coronavirus. Testarea se efectuează de două ori pe săptămână, lunea și joia. Între timp, au apărut și primele rezultate pozitive.

Luni, 6 decembrie, 3 persoane au fost confirmate cu COVID-19, prin testele rapide. Este vorba despre 2 elevi și un cadru didactic. Rezultatul pzoitiv urmează însă să fie confirmat sau infirmat, după caz, printr-un test PCR efectuat de DSP.

“Avem 2 elevi și un cadru didactic pozitivi. Un elev de gimnaziu este în urban, unul în rural și cadrul didactic tot în mediul rural. Așteptăm confirmările sau infirmările de la DSP. Cei doi elevi pozitivi nu au fost la școală astăzi, s-a informat DSP și urmează să primim rezoluție: dacă cele două clase vor intra în on-line, sau nu”, a declarat la Focus Tv, inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

În Buzău, majoritatea școlilor au decis ca testele să fie efectuate acasă, de către părinți, iar rezultatele comunicate mai departe reprezentanților școlilor.

„În Buzău, 11 unități au decis să efectueze testele, două sunt în sistem mixt, adică și la școală, și acasă, iar celelalte au decis să transmită testele părinților pentru a le utiliza acasă, înainte ca elevii să plece la școală. Fiecare și-a stabilit și modalitatea de transmitere a rezultatului, telefonic sau prin poze trimise de părinți. ”

Pe de altă parte, sunt câteva sute de părinți care au refuzat categoric să își testeze copiii. Circa 700 de părinți au spus “NU”, cei mai mulți, peste 600, fiind din Râmnicelu. Oficialii IȘJ Buzău fac apel însă la părinți să își dea acordul pentru testare astfel încât să fie evitată trecerea în on-line din cauza unui eventual val de îmbolnăviri.

“E mai simplu să prevenim și stă la îndemâna noastră, a tuturor, chiar și cu această testare. E mai bine să testăm decât să ne trezim cu infestare masivă în școală, să trecem în on-line, situație nefavorabilă pentru toată lumea.Testarea este non invazivă și ușor de făcut”, a adăugat Ionel Meiroșu.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Pai este si normal sa refuze.Stiti ce presiune a fost pe copii din Rimnicelu din partea profesorilor, a conducerii scolilor, a administratiei locale de atatia ani sa ii convinga sa nu se mai scuipe intre ei? Abia au reusit sa ii dezvete si acum sa o ia de la capat? Logic ca nu vor fi de acord