Actualitate POLITICĂ

Primăria Buzău a suspendat toate angajările. Care este motivul

Primăria municipiului Buzău a anunțat, încă de acum o săptămână, decizia de a suspenda toate concursurile de angajare în instituție, pe o perioadă nedeterminată. Potrivit unui anunț postat pe pagina oficială a administrației locale suspendarea este prevăzută în actul normativ care reglementează activitățile din perioada stării de alertă.

Astfel, la articolul 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 se arată că ”Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”. Excepție fac angajările temporare de personal implicat în gestionarea măsurilor din timpul pandemiei. În același anunț al Primăriei Buzău se arată că ”Procedura organizării concursurilor de recrutare pentru funcțiile publice va fi reluată în condițiile legii și comunicată ulterior, pe site-ul Primăriei municipiului Buzău”.

Printre posturile care fuseseră scoase la concurs, de Primăria municipiului Buzău, în această perioadă, și care au fost suspendate se află cel de auditor la compartimentul de specialitate din cadrul aparatului propriu.