Actualitate

Primăria scoate alți bani pentru clădirea Bazarului. De ce mai este nevoie, de data aceasta

Clădirea Bazarului, extinsă și refuncționalizată pentru a căpăta destinația de sediu administrativ al Primăriei Municipiului Buzău va mai înghiți aproape 1,9 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul local. De altfel, prin proiectul de buget de anul acesta, municipalitatea a prevăzut cheltuieli de 3,9 milioane de lei pentru executarea lucrărilor în continuare la acest imobil. Această sumă va fi asigurată din excedentul anilor precedenți.

Recent s-a încheiat licitația prin care urmează să fie achiziționat mobilierul, precum și iluminatul arhitectural al clădirii. Câștigătoare este o asociere al cărei lider este firma care a executat și lucrările de reabilitare și extindere. Astfel, asocierea Concas SA – DAC Technology se va ocupa, contra sumei de 1 885 238,79 lei, de lucrări de amenajare interioară, execuție de mobilier la comandă și achiziționare de mobilier de serie, execuția și montajul unor elemente de signalistică, precum și realizarea iluminatului arhitectural cu corpuri specifice.

Suma cu care a fost adjudecată licitația, la care a mai existat un competitor, este apropiată de cea pusă la bătaie de municipalitate, iar criteriul de atribuire a fost prețul cel mai mic.

Lucrările pentru transformarea Bazarului în clădire a administrației locale au fost avizate în 2018, la o a doua încercare, după ce, la prima, au primit aviz negativ de la Direcția de Cultură, fiind un obiectiv istoric. Conform documentației de atunci, lucrările erau estimate la 9,9 milioane lei și urmau să fie executate în 24 de luni.

Lucrările s-au prelungit, iar ultimul anunț al municipalității, la finele anului trecut, arăta că imobilul este finalizat și se preconiza mutarea serviciilor Primăriei Buzău, până la jumătatea anului curent. Valoarea reactualizată a investiției, după trei modificări succesive, a depășit 15 milioane de lei. Suma de aproape 1,9 milioane de lei, pentru achiziția de mobilier, reprezintă alocare separată, nefiind inclusă în valoarea de 15 milioane de lei.