Actualitate

(Video) Lucrări și caniculă, rețeta care pune la încercare nervii buzoienilor

Un oraș sufocat de căldură și de trafic. Așa arăta municipiul Buzău astăzi, la ora 16.00. Pe o căldură care abia îți permitea să respiri la umbră, răbdarea buzoienilor a fost pusă la încercare și de traficul aglomerat din cauza lucrărilor începute, în ultimele zile, în mai multe zone intens circulate din oraș.

Circulația a început să se îngreuneze după orele prânzului, atunci când și mercurul din termometre urcase deja la 37 de grade Celsius. Deși șoferii erau nevoiți să reducă viteza pe străzile în care se lucrează încă nu erau formate ambuteiaje, iar la semafoare nu se întârzia foarte mult.

Situația era cu totul alta câteva ore mai târziu. La ora 15.00, traficul deja se aglomerase în mai multe puncte din oraș. De exemplu, pe Ion Băieșu, din cauza lucrărilor din zona Hotelului Pietroasa, coloana de mașini se întindea pe toată strada astfel că șoferii erau nevoiți să stea la semafor chiar și de trei-patru ori pentru a merge spre Piața Centrală.

Așteptarea pe o căldură de 40 de grade Celsius nu a fost pe placul șoferilor, unii dintre ei spunând că-I mai bine să-și lase mașinile acasă și să meargă pe jos sau cu bicicleta.

”Am făcut un kilometru în 40 de minute”, a spus un șofer.

Alții însă spun că au răbdare tocmai pentru că vor străzi asfaltate în tot orașul.

În jurul orei 16.00, termometrul din zona Pomului Verde arăta 40 de grade Celsius. Pe strada care ducea spre Bazar se circula bară la bară. Deși nu stăteau pe loc, șoferii au fost nevoiți și aici să dea dovadă de multă răbdare la volan.

Zeci de muncitori se aflau pe șantier și pe străzile 1 Decembrie și Republicii, dar și la intersecția dintre A. Averescu cu Unirii unde, la fel, circulația era îngreunată de lucrările deschide de Primăria municipiului Buzău.