Actualitate

Primăria vrea să construiască locuințe sociale la marginea orașului. Unde este terenul și ce reacție au riveranii

Consilierii locali municipali se vor reuni, joi, în ședința ordinară a lunii ianuarie, pentru a vota o serie de proiecte, unele dintre ele aflate în dezbatere publică în ultima lună. Este și cazul proiectului privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea a zece locuințe sociale dispuse pe două loturi identificate în spatele Fabricii de Bere. Suprafața totală este de 3983 mp, ambele loturi fiind situate pe strada Depozitului.

Planul municipalității este de a construi ”locuințe semicolective (tip construcții înșiruite)” cu zonă de instituții publice și spații verzi. Accesul ar urma să fie asigurat prin alei ocazional carosabile și pietonale, conectate la strada Depozitului și strada Căpitan Laurențiu Purcherea, aceasta din urmă intersectându-se cu șoseaua de centură.

În documentația care însoțește propunerea de aprobare a PUZ-ului se arată că ”zona care face obiectul PUZ este accesibilă prin DN 10 Buzău-Brașov și strada Transilvaniei, care asigură legătura cu cele două loturi prin strada Depozitului, respectiv strada Căpitan Purcherea Laurențiu… Deși amplasamentul PUZ este retras de zona centrală a orașului, legătura cu acesta se poate realiza facil, prin strada Transilvaniei”

În aceeași documentație se arată că, în etapa pregătitoare elaborării PUZ, doi dintre riverani s-au pronunțat împotriva construirii de locuințe sociale în zonă, fără a fi precizate argumentele cu care proiectul este respins.

Cele zece locuințe ar urma să fie repartizate persoanelor care solicită locuințe sociale sau celor care ar putea fi evacuate temporar pentru reabilitarea unor clădiri care aparțin Primăriei Buzău și care vor intra în reabilitare.