Actualitate

Primărie, amendată cu 15.000 de lei. Care este motivul

Probleme veche, amenzi noi. Depozitarea necontrolată a deșeurilor continuă să reprezintă un motiv pentru care comisarii Gărzii de Mediu aplică amenzi usturătoare primăriilor din județul Buzău. S-a întâmplat recent și în cazul comunei Luciu unde echipele de control au găsit mormane de gunoi aruncat la voia întâmplării.  

Practic, în urma unei sesizări cu privire la existența unor depozite ilegale de deșeuri, comisarii Gărzii de Mediu au mers pe raza UAT Luciu și cum totul s-a dovedit a fi real, Primăria a fost sancționată.

”Altă sesizare, cu privire la existența depozitelor ilegale de deșeuri menajere, agricole și reciclabile pe raza comunei Luciu, județul Buzău, care se confirmă. Pentru neconformitățile constatate, în conformitate cu prevederile OUG 92 /2021 privind regimul deșeurilor, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, au aplicat sancțiune contravențională – amendă UAT Luciu în valoare de 15.000 lei și au impus măsuri de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportul acestora la societăți autorizate în vederea valorificării/eliminării”, este informarea pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Buzău.