Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Primarul Râmnicului despre Spitalul Municipal: ”Dacă nr. internărilor va crește necontrolat, circuitul non-COVID va trebui închis. De noi depinde să menținem spitalul deschis”

Nu este imposibil ca Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat să fie închis, din nou,  pentru bolnavii cu alte afecțiuni decât infecția cu SARS-CoV-2 iar unitatea să redevină exclusiv COVID. Așa reiese dintr-o postare a primarului orașului, Sorin Cârjan, care face apel la râmniceni să aibă grijă de sănătatea lor mai mult ca oricând, să respecte regulile de prevenire a transmiterii coronavirusului, dar să se ferească și de alte boli pentru a nu aglomera unitatea, pentru că numai așa spitalul va putea fi menținut deschis pentru ambele categorii: și pentru bolnavii cu COVID și pentru cei cu alte afecțiuni.

” (..)Cel mai important lucru este să înțelegem că de noi depinde în perioada următoare funcționarea Spitalului Municipal. Dacă numărul de pacienți nu va crește foarte mult, atunci unitatea va putea asigura servicii medicale atât pacienților Covid, cât și non-Covid, medicii și personalul de îngrijire putând asigura funcționarea cele două circuite. Dacă numărul internărilor va crește necontrolat, atunci circuitul non-Covid va trebui închis pentru ca pacienții infectați să poată beneficia de tratamente specifice”, a scris primarul Râmnicului.

Edilul șef al Râmnicului scrie în aceeași postare că depinde doar de râmniceni ca spitalul să rămână deschis, pentru că medicii, dar și autoritățile județene și centrale au disponibilitatea de a menține spitalul deschis și pentru alți bolnavi decât cei cu COVID, dacă nu se va înregistra o explozie și mai mare a infectărilor.

”   Astăzi, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publica nu vor să mai repete greșeala din prima parte a perioadei de pandemie și să permită funcționarea tuturor spitalelor cu două circuite. Situația este identică și la Râmnicu Sărat, conducerea spitalului și personalul medical, în frunte cu medicii, fiind dispuși să depună toate eforturile pentru ca unitatea în care lucrează să acorde asistență medicală tuturor râmnicenilor. Așadar, de data aceasta depinde doar de noi ca spitalul să rămână deschis. Fac apel la toți cetățenii acestui oraș să dovedim responsabilitate și să acționăm în consecință.(…)  În cea mai mare măsură, de noi depinde ca Spitalul Municipal să rămână deschis pentru toate categoriile de pacienți!”


Orașul Râmnicu Sărat are luni o rată de incidență de 3. 14 cazuri la mia de locuitori, cu un număr de 122 de îmbolnăviri în ultimele 14 zile. Urmare a acestei situații, luni, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care a dispus noi restricții, dat fiind că acum municipiul este în scenariul roșu, asemenea orașului Buzău.