Actualitate

Primarul Toma: ”2022 va fi cel mai bun an pentru dezvoltarea Buzăului, de după Revoluție!” Ce argument are edilul șef

Cel mai bun an din mandatul său de primar dar și cel mai bun din ultimii 32 de ani! Pe scurt: dezvoltare! Asta va aduce 2022 pentru municipiul Buzău. Afirmația a fost făcută chiar de primarul Constantin Toma, în ultimele zile din 2021, în direct la Focus News.

Invitat miercuri, 29 decembrie, în platoul Focus TV, edilul șef al municipiului a făcut un scurt bilanț al anului care tocmai se încheia punctând și care este principalul obiectiv pentru 2022.

”2021 a fost un an greu pentru toată lumea, din cauza pandemiei. Din punct de vedere al Primăriei, 2021 a fost un an bun, iar la anul se anunță, pentru că s-au început multe șantiere, un an 2022 extraordinar, adică cel mai bun an pentru dezvoltarea Buzăului din ultimii 32”, a spus primarul Constantin Toma.

Pentru a-și atinge obiectivul, edilul șef al municipiului spune că se bazează pe fondurile europene pe care le-a atras în 2021 prin proiectele deja aprobate de Agenția Regională de Dezvoltare SE , unele aflate deja în execuție, și care au termene de finalizare în 2022.

”În 2021 am pregătit condițiile ca 2022 să fie cel mai bun. Mă bazez pe faptul că în momentul acesta în municipiul Buzăul sunt investiții în derulare de 50 milioane de euro și dacă mai adaugăm și ce face Urbis ajungem la 60 de milioane de euro, ceea ce nu este deloc puțin pentru un oraș ca Buzău”, a explicat primarul Toma.

Pe de altă parte, Constantin Toma speră ca anul acesta să primească și un sprijin financiar mai mare din partea Guvernului.

”Sper să nu ne deranjeze și să fie corecți (n.r guvernanții). În ultimii doi nu am primit niciun ban de la Guvern. Au dat doar la primarii PNL și USR .Acum nu mai este treaba asta. Am văzut că sunt penalizați primarii USR. Nu au nici ei nicio vină . Pedepsind un primar pedepsești și comunitatea de acolo. Eu sunt  revoltat și am luat  poziție și în Asociația Municipiilor din România și am spus să avem o poziție unitară pentru că așa este corect. România trebuie să se dezvolte echilibrat în toate localitățile sale”, a spus Constantin Toma.