Actualitate

Primarul Toma despre ancheta DNA la Buzău: “Sper ca în cel mult două săptămâni să claseze cazul”

La o lună de la momentul în care Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional a anunțat Primăria Buzău că au fost sistate plățile europene în cadrul proiectului de modernizare a celor mai importante străzi din municipiu, autoritățile locale au primit și clarificări de la reprezentanții AMPOR. Printr-un răspuns similar celui transmis jurnaliștilor Focus Tv, reprezentanții autorității au transmis Primăriei Buzău că lucrările de reabilitare a străzii Transilvaniei, Bulevardului Unirii și Industriilor pot continua, cu bani de la bugetul de stat, până când procurorii DNA vor încheia cercetările.

După răspunsul primit de la AM POR și după documentele solicitate de DNA, primarul Constantin Toma crede că acest moment va veni cât de curând. Mai exact, edilul șef al Buzăului speră ca, în cel mult două săptămâni, procurorii anticorupție să încheie cercetarea și să anunțe clasarea cauzei.

“Sunt convins că într-un timp rezonabil, sper eu în cel mult 2 săptămâni, până la 1 iulie, să ne vină răspunsul de la DNA Ploiești care să claseze cazul, pentru că a venit în urma unei plângeri penale care se bazează pe informații false. Nu s-a făcut niciun act procedural, dar s-au cerut documente peste tot, toate documentele coincid în sensul că sunt la fel, este foarte important că nu este mită, ci suspiciunea de fraudă s-ar datora faptului că am folosit informații sau documente false în obținerea fondurilor europene, ceea ce este fals. S-a lucrat extraordinar de curat.”

Între timp, constructorul continuă lucrările pe cele trei mari străzi ale Buzăului, fiind depusă o nouă cerere de plată.

“A fost depusă o nouă cerere de plată și acum se fac verificările. Curg mereu cererile pentru că firma care a câștigat licitația nu stă degeaba, chiar muncește.”

Cât despre ceea ce conține plângerea penală care a dus la suspendarea plăților europene, edilul șef spune că încă nu se știe ce anume a fost reclamat, suspiciunea primarului Toma fiind legată de informații vehiculate în presă privind piste de biciclete.

“Ce s-a dat prin presă, bănuiesc, că am folosit pistele de biciclete de pe Transilvaniei, că aș fi mințit că se vor face și nu s-au făcut. Un lucru fals, pentru că în Hotărârea CLM din martie 2019, din ședința în care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru toate cele 3 străzi, fiecare stradă este trecută cu lungime, cu lățime și se vede foarte clar că nu a fost vorba niciodată de piste pentru Transilvaniei, ci doar pentru Unirii și Zona Industrială.”

Detalii despre acest subiect și AICI.