Actualitate

PRIMARUL TOMA: ”M-am vaccinat anti-COVID, noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal” (VIDEO)

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a povestit, joi, cum  a reușit să se vaccineze anti-COVID.

” M-am vaccinat noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal”, a spus edilul Buzăului, la o întâlnire cu oficiali din Învățământ, inclusiv de la Ministerul Educației, autorități județene și de sănătate publică.

Primarul Toma a  relatat că s-a vaccinat ”aproape ilegal”, mergând la un centru  de vaccinare unde a primit ultima doză dintr-un ser anti-COVID. Edilul a criticat, totodată, decizia autorităților centrale de a vaccina cu prioritate înalți oficiali de la București, în timp ce primarii au fost uitați, deși ei sunt cei care se întâlnesc cu cele mai multe persoane.

Oficiali din învățământ, inclusiv de la Ministerul Educației, autorități județene și de sănătate publică, zeci de directori de școli,  s-au întâlnit, joi, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă în această perioadă elevii și profesorii, dar și pentru a contabiliza pierderile suferite în timpul cursurilor online.  Totodată,  cei prezenți la eveniment au abordat problema vaccinării cadrelor didactice și necesitatea testării rapide a elevilor pentru a depista eventuale surse de infectare a colectivităților școlare,

Evenimentul a început la ora 9.00 iar la el au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Kallós Zoltán, subprefectul județului, primarul Buzăului Constantin Toma, specialiști din Direcția de Sănătate Publică și circa 40 de directori de școli. Celor care au participat efectiv la întâlnirea de la Consiliul Județean li s-au alăturat alte persoane care au fost prezente la dezbateri online.

La Buzău, circa jumătate dintre angajații din școli s-au vaccinat anti-COVID.