Actualitate

Primăvara va aduce pompierii la Berca. Stadiul înființării unor noi puncte de lucru ale ISU în județ

FOTO-Arhiva

Se anunță schimbări majore pentru locuitorii din Berca și din împrejurimi, pentru că, atunci când se vor confrunta cu o situație de urgență, timpul de răspuns la intervenție va fi semnificativ redus. Cel mai probabil în  primăvară va fi deschis un nou punct de lucru al pompierilor, care vor putea astfel să intervină mai repede atunci când le este cerut ajutorul la 112. E o chestiune de timp relativ scurt până ce vor începe lucrările de amenajare a sediului de la Berca. Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, estimează că punctul de lucru va fi gata în jurul datei de 1 mai.

”Pentru remiza ce va adăposti autospecialele ISU la Berca suntem în faza în care au sosit profilele metalice ale halei, au fost comandate ușile și ferestrele, nu a început încă montajul, pentru că a venit iarna, dar mai ales pentru că au fost probleme de buget. Am discutat cu domnul primar, imediat ce vine bugetul constructorul se va apuca de montajul halei. După aprecierea noastră, undeva în jurul datei de 1 mai am putea inaugura punctul ISU de la Berca”, a declarat, pentru Șansa News, prefectul Daniel Țiclea.

În același timp, autoritățile buzoiene au în plan înființarea altor două puncte de lucru, la Bălăceanu și la Mihăilești.

”Al doilea proiect, care e o idee ce îi aparține domnului subprefect Ilie, și anume înființarea unui astfel de punct ISU la Bălăceanu, mi se pare o idee foarte bună, pe care o sprijin în totalitate. De altfel este și opinia conducerii și reprezentanților ISU Buzău că este extrem de util un punct la Bălăceanu. Următorul pas este să obținem acordul de principiul de la IGSU, după care să mergem la Primăria Bălăceanu și să vedem ce resurse pot pune la dispoziție pentru așa ceva. Este un obiectiv esențial să reducem cât mai mult timpii de reacție. În afară de cele două puncte de la Berca și Bălăceanu, mai este în lucru înființarea unui punct de lucru la Mihăilești, un punct foarte important, mai ales că e o localitate de pe DN2 E85, într-o zonă unde timpii de acțiune sunt destul de mari, și este esențial să intervenim foarte repede”, a mai spus prefectul județului Buzău.

La ora actuală, în afara sediului central din municipiul Buzău, unde sunt concentrate cele mai multe autospeciale de intervenție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență mai are puncte de lucru la Pietroasele, Padina, Beceni, Mărunțișu, Nehoiu, precum și la Rm. Sărat, unde funcționează un detașament ce asigură intervenții, la nevoie, și în județul Vrancea.