Primele căpșuni românești, produse la Buzău, au început să se coacă, iar în mai puțin de o săptămână vor fi gata de cules. Fructele dulci și aromate vor ajunge în magazine mult mai devreme ca anul trecut astfel că și prețul va fi unul pe măsură.
Primele căpșuni provin din seră modernă de la Săhăteni, inaugurată anul trecut. Este vorba despre singura seră hidroponică din județ, adică o seră în care cultivarea plantelor se face fără sol, pe mese de cultură, iar în cazul serei de la Săhăteni căpșunile sunt produse pe substrat organic.
Anul acesta, cei doi tineri, Andra și Cătălin, au ales să cultive trei soiuri de căpșuni, respectiv Albion, Karima, Sanandreas.
”Pe 15 aprilie vom avea prima recoltă din seră, iar în jur de 15 mai prima producție din câmp. Căpșunile noastre se găsesc în lanțurile de magazine locale, dar pot fi cumpărate și direct de la fermă sau prin comandă pe pagina de Facebook”, au anunțat cultivatorii.
Anul acesta, un kilogram de căpșuni se va vinde cu 36 de lei, adică cu 6 lei mai mult decât anul trecut. Prețul va mai scădea în următoarele săptămâni, pe măsură ce și producția va crește.
”Se anunță un an bogat în recoltă, căpșunii sunt plini de fructe, doar soare să avem”, au mai spus producătorii.
Adaugă comentarii