Actualitate

Primele declarații oficiale, după incidentul aviatic de la Buzău. ”Aeronava a capotat în timpul rulajului după aterizare”

Incidentul aviatic de pe aerodromul Spătaru a avut loc astăzi, în jurul orei 10.00, și, potrivit primelor declarații oficiale, aparatul de zbor ”a capotat în timpul rulajului după aterizarea pe aerodromul din Județul Buzău”. Sunt primele informații furnizate de Aeroclubul României care a trimis deja o echipă de specialiști pentru a face verificări la fața locului. Imagini cu aparatul de zbor aici.

”Astăzi, în jurul orei 10.00, o aeronavă AN-2 din dotarea Aeroclubului României, a capotat în timpul rulajului după aterizarea pe aerodromul din Județul Buzău. La bordul acesteia se afla echipajul format din doi piloți ce nu au suferit răniri.
O comisie a AIAS – Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, precum și o comisie internă a Aeroclubului României efectuează investigația evenimentului și vor emite rapoarte la finalul verificărilor”, se arată în comunicatul de presă emis de Aeroclubul României.

În același document, aeronava avea toate lucrările de întreținere tehnică efectuate. La rândul lor,
piloții dețineau toate documentele de zbor corespunzătoare misiunii.

”Aeronava desfășura operațiuni de zbor conform obiectului de activitate autorizat al Aeroclubului României, este asigurată Casco și are toate lucrările de întreținere tehnică efectuate conform programului de întreținere aprobat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română”.

Aeronava implicată în eveniment este produsă în 1986 în Polonia, având o resursă de 5100 de ore zbor consumate din totalul de 7400 disponibile.
Aeroclubul României deține 5 astfel de aeronave.

Detalii despre incident și imagini cu aeronava găsiți aici.