Actualitate

(FOTO&VIDEO) Ultimă oră! Avion AN 2 prăbușit pe un câmp din Buzău

Update 2: După cum se poate vedea din imagini, în urma impactului, aparatul de zbor s-a răsturnat. La locul incidentului au ajuns mai multe persoane care fac verificări. Ancheta este în desfășurare de câteva ore. Specialiștii veniți să afle cauza incidentului aviatic au făcut fotografii și au ridicat mai multe componente ale aeronavei.

UPDATE 1: Aparatul de zbor implicat în incidentul aviatic de astăzi, de la Buzău, aparține Aeroclubului României. Potrivit oficialilor instituției, o problemă la avion a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aterizeze pe pistă, după ce anterior a lansat mai mulți parașutiști. În cele din urmă, aterizarea s-a efectuat fără ca pilotul sau copilotul să fie răniți, avionul răsturnându-se. Niciuna dintre cele 2 persoane din avion nu au avut, însă, nevoie de îngrijiri medicale.

„ Avionul nu s-a prăbușit, problema a apărut în momentul aterizării. Nu a fost nimeni rănit, la bord erau două persoane. Nu se știe ce s-a întâmplat, se va stii după anchetă. Aterizarea a avut loc după lansarea unor parașutiști, în această dimineață. Întotdeauna în astfel de cazuri are loc o anchetă aeronautică, astfel de anchete în România sunt gestionează AIAS. ”, declară pentru Șansa News.ro, Dan Chiriac, purtător de cuvânt Aeroclubul României.

ȘTIREA INIȚIALĂ: O aeronavă civilă, la bordul căreia se aflau 2 persoane, s-a prăbușit în urmă cu puțin timp pe un câmp aflat între municipiul Buzău și localitatea Spătaru.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre o aeronavă AN2, la bordul căreia se aflau un pilot și un copilot, ambii civili. Primele informații arată că niciuna dintre aceste persoane nu a avut de suferit.