Actualitate

PRIMELE ESTIMĂRI PENTRU PRODUCȚIA DE STRUGURI! Viticultorii speră la recolte mai mari ca anul trecut. Când începe culesul

Industria vinului este pusă la grea încercare de pandemia de coronavirus, vânzările scăzând dramatic ca urmare a închiderii restaurantelor, însă producătorii au și un motiv de bucurie. Producțiile de struguri din acest an se anunță a fi mai bune ca cele de anul trecut.

Închiderea restaurantelor a dus la o gaură în bugetul producătorilor de vinuri din toată țara care vorbesc de o scădere a vânzărilor egală cu două treimi din cantitatea pe care, în mod normal, o vindeau prin intermediul  HoReCa.

Viticultorii au însă și un motiv de bucurie. Se așteaptă ca producțiile de struguri să fie mai mari ca cele de anul trecut.

”Producțiile se anunță normale. Nu sunt nici mici, nici mari, dar în comparație cu cea de anul trecut va fi o producție mai mare. Anul acesta am scăpat de aceste fenomene extreme, cum a fost grindina de anul de trecut și ne așteptăm la o recoltă bună, de calitate. O medie de 7 tone la hectar” , Aurelia Vișinescu, oenolog.

Aurelia Vișinescu, proprietar cramă

Primii struguri ar fi gata de cules în aproape trei săptămâni, așa că pot începe deja pregătirile.

”Recolta pare un pic mai tardivă în comparație cu anul trecut. Probabil că recoltatul va începe cu 5 zile mai târziu. Anul acesta cred că în jur de 25 august. Depinde cât de cald va fi în următoarele săptămâni.Ca de obicei vom începe cu soiurile albe și vom recolta noaptea”, a spus Aurelia Vișinescu

Viticultorii spun că în acest fel se va păstra cel mai bine fructuozitatea și aromele primare din struguri.