Actualitate

DE GROAZĂ! CE ARME ERAU PREGĂTITE DE INTERLOPI PENTRU LUPTELE DE STRADĂ ȘI ÎN TRAFICUL BUZOIAN (Foto)

O armă cu aer comprimat, săbii, bâte și topoare, confiscate de polițiștii din Buzău în urma unei ample acțiuni pe care au desfășurat-o în municipiul reședință de județ. Oamenii legii au făcut percheziții domiciliare la membrii mai multor grupări cunoscute ca fiind predispuse la comiterea unor fapte cu violenţă și au oprit în trafic zeci de mașini.

Peste 60 de polițiști, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au luat parte la acțiunea desfășurată în Buzău. Au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară la interlopi din oraș, membrii unor grupări aflate de multă vreme în vizorul oamenilor legii, fiind vorba despre persoane care iau parte la săvârșirea de fapte cu violență și care dețin arme și muniţii, fără drept. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit o armă scurtă neletală cu aer comprimat cu ţeavă modificată, dar și săbii,  topoare și cuţite. Armele au fost găsite atât la domiciliile buzoienilor verificați cât și în mașinile cu care aceștia circulau prin oraș. Toate au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cadrul acțiunii de luni, polițiștii au controlat aproximativ 70 de persoane și peste 20 de autovehicule. Polițiștii au depistat o persoană în vârstă de 46 de ani din București, pe numele căreia figura o alertă privind un mandat de arestare european emis de autorităţile portugheze.

“Acțiuni de verificare și control vor fi efectuate cu periodicitate de polițiștii buzoieni, climatul de ordine și siguranță publică la nivelul comunității constituind o prioritate permanentă a instituției noastre. Polițiștii vor manifesta toleranță zero față de orice element de natură a aduce atingere acestui climat și față de orice încălcare a legii.”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.