Actualitate

Primele imagini din interiorul Colegiului Mihai Eminescu, după reabilitare

”Nu ne jucăm cu siguranța copiilor noștri!” Este mesajul viceprimarului Ionuț Apostu după anunțul potrivit căruia mutarea copiilor din clădirea de pe strada Transilvaniei nu va putea fi făcută înaintea revenirii în bănci, după vacanța de iarnă . Așa cum sansanews.ro că a anunțat încă de joi, detalii aici, constructorul a comunicat astăzi finalizarea lucrărilor. Săptămâna viitoare urmează alți pași importanți pe care trebuie să-i facă Primăria Buzău și abia după eliberarea autorizației de securitate la incendiu se va putea aproba mutarea eminescienilor în clădirea emblematică din strada Independenței.

” Vom asigura tot sprijinul necesar pentru un transfer rapid al mobilierului în 2-3 zile oricând după 15 ianuarie! Depinde de decizia ISU!”, a anunțat Ionuț Apostu.

De altfel, viceprimarul Ionuț Apostu a explicat pentru șansanews.ro ce a cerut ISU pentru a putea fi eliberată autorizația de securitate la incendiu, fără întârziere. Astăzi, viceprimarul a postat pe pagina de Facebook și câteva fotografii din interiorul clădirii reabilitate dar și cu sistemul de desfumare, singurul de acest fel din Buzău.

De asemenea, au fost date publicității și primele imagini cu liftul amenajat în cadrul proiectului, Colegiul Mihai Eminescu fiind astfel prima clădire monument istoric dotată cu lift.

Un alt spațiu care a fost complet schimbat este amfiteatrul. Iată prima fotografie , după modernizare.

sursa foto: Ionuț Apostu

”În ultimii patru ani am fost de cel puțin 2 ori pe săptămână pe șantier la Eminescu, peste 30.000 de metri pătrați de suprafața construită, practic cea mai mare clădire administrativă din municipiul Buzău! Mi-a plăcut această implicare, am pus suflet în fiecare etapă a lucrărilor, și îi rog pe eminescieni să mă ierte pe mine pentru întârzierile constructorului! Important este că pentru încă o sută de ani, cel puțin, eminescienii vor avea o “casă sigură””, a scris Ionuț Apostu, pe pagina de Facebook.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • În fotografia cu interiorul unei săli de clasă se observă cum au fost montate tevile de legatură intre calorifere, de mântuială. Sper sa nu fie la fel și restul instalației și nici restul lucrării.