Actualitate

Primii pași în vederea construirii unui sediu nou pentru Judecătoria Buzău

Încep demersurile pentru realizarea unui sediu nou pentru Judecătoria Buzău. Prima etapă în acest proiect așteptat de ani de zile o reprezintă consultarea populației în vederea realizării Planului Urbanistic de Detaliu ce va sta la baza autorizației de construire a sediului instanței buzoiene. Toate documentele pentru acest proiect pot fi consultate de cei interesați pe site-ul Primăriei Buzău.

Potrivit documentelor publicate, sediul Judecătoriei Buzău va fi ridicat pe Bulevardul Gării, pe o parte din terenul fostei maternități, respectiv pe circa 4 000 mp. Clădirea va fi prevăzută cu încăperi și circuite speciale pentru public și persoane private de libertate, specifice sediului de instanță de judecată. Pe lângă clădirea propriu zisă, pe suprafața respectivă ar urma să fie amenajate locuri de parcare pentru personalul Judecătoriei și pentru persoanele care au de rezolvat ceva probleme la instanță, dar și căi de acces speciale auto și pietonale. De asemenea, este prevăzută amenajarea unor spații verzi.

Sursa primariabuzau.ro

În 2018, consilierii județeni din Buzău au decis trecerea unei suprafețe de teren de 4 000 mp, din terenul pe care a funcționat fosta maternitate din municipiu, din domeniul public al județului în domeniul public al statului. Era un pas necesar pentru că doar cu terenul în proprietate, Ministerul Justiției putea demara procedurile pentru construirea unui sediu nou pentru Judecătoria Buzău.

Ridicarea unui sediu peste magistrați este mai mult decât necesară. Din anul 2015, Judecătoria Buzău își desfășoară activitatea într-un spațiu din incinta unui mall din nordul orașului.