Actualitate

(VIDEO) Senatorul PNL Vlad Pufu, despre semnarea contractului pentru A7: ”E un moment memorabil. Istoric va fi când prima mașină va circula pe autostradă”

Momentul semnării contractului de execuție pentru primul lot de pe tronsonul Ploiești – Buzău al autostrăzii A7, eveniment ce a avut loc la Buzău, a fost catalogat de unii dintre participanți ca fiind istoric. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au folosit acest epitet pentru a descrie însemnătatea actului de la Buzău.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, e însă de părere că momentul istoric va fi abia acela în care se va circula pe autostrada pentru care astăzi a fost semnat contractul.

”I-aș contrazice pe colegii mei. Am văzut că au calificat acest moment drept istoric. Eu aș spune că e un moment memorabil, istoric aș vrea să fie în momentul în care vom circula pe autostradă, peste 2 ani. Și să reușim să ne ținem de calendarul prevăzut în acest contract,  să nu mai avem sincope. Momentul istoric va fi când prima mașină va circula pe A7, iar noi de la București la Buzău vom parcurge distanța aceasta în 40 de minute”, a declarat senatorul buzoian Vlad Pufu.

Autostrada A7 este, de altfel, unul dintre proiectele susținute încă din campania electorală de PNL Buzău. Iar senatorul Vlad Pufu a făcut, de la preluarea mandatului de parlamentar, numeroase demersuri pentru ca A7 să devină realitate. El a participat la ședințele de progres ce aveau loc săptămânal la CNAIR pe tema A7, la care a făcut referire și ministrul Bode (așa cum puteți citi AICI), a făcut interpelări și a criticat, când a fost cazul, întârzierile apărute.

Tocmai de aceea, Vlad Pufu spune că misiunea sa de a veghea ca proiectul să fie dus la capăt abia începe.

”Ziua cea mai importantă a sosit, dar provocările, în ceea ce mă privește, abia acum încep. Mă voi preocupa de respectarea datelor de execuție din calendar, voi vizita șantierele și voi urmări îndeaproape ca eventualele blocaje să fie depășite, astfel încât, în 2 ani, să putem circula pe autostradă de la București până la Buzău”, a mai spus senatorul PNL Buzău.