Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Primiți colindătorii? Festival național de colinde și obiceiuri de iarnă, la Râmnicu Sărat

Mai sunt două săptămâni până la sărbătoarea Nașterii Domnului, unul dintre cele mai așteptate momente din an. Este perioada în care cete de colindători iau la pas străzile și anunță nașterea lui Isus Hristos.

Între timp, râmnicenii și nu numai se pot bucura de un spectacol de colinde  și obiceiuri de iarnă, chiar la finele acestei săptămâni. Duminică, 10 decembrie, are loc ediția a II-a a Festivalului Concurs Național de Colinde şi Obiceiuri de iarnă ,,Colinda prin sat’’.

Zeci de copii și tineri sosiți din Buzău, dar și din județele învecinate, precum Brăila, Vrancea sau Ialomița, vor urca pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu”, din Râmnicu Sărat, și vor prezenta colinde specifice zonei din care vin. Va fi un spectacol de neratat. Tinerii interpreți, îmbrăcați în straie populare, vor fi acompaniați de instrumente precum cobza, fluier, tobă sau clopoței de mână. Concurenții vor fi împărțiți în mai multe secțiuni, respectiv soliști vocali și grupuri folclorice.

La final, juriul va desemna câștigătorii.

“Clasificarea concurentilor se va face in functie de calitatea interpretarii, de autenticitatea si valoarea artistica a pieselor, a obiceiurilor de iarnă, de tinuta scenica, de frumusetea si autenticitatea costumului popular al interpretului”, anunță organizatorii.

În încheierea festivalului, Ansamblul folcloric ,,Plaiurile Râmnicene”, acompaniat de un taraf popular, vine în fața spectatorilor cu un program de colinde.