Actualitate

PRIMUL BLOCAJ ÎN CAMPANIA DE VACCINARE. Programările, sistate temporar

Buzoienii care vor să-și facă programare pentru vaccinarea anti COVID nu au nici o șansă zilele acestea. Nici un loc nu mai e disponibil în vreunul din cele 7 centre de vaccinare amenajate la nivelul județului Buzău, semn că buzoienii sunt dornici să se imunizeze cât mai repede.

“Pentru această săptămână nu se mai pot face programări. Sunt pentru toată săptămâna persoane programate. Singurul număr autorizat este cel de la Call Center. Sunt foarte multe persoane care accesează platforma, dar au fost și foarte mulți buzoieni care s-au prezentat direct la centre, fără a se programa inițial pe platformă.” a declarat coordonatorul campaniei  de vaccinare de la Buzău, Adina Moiseanu.

Aceeași situație este și în alte județe din țară, motiv pentru care programările au fost sistate temporar.

“Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maxima de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimate pentru perioada următoare. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, se arată într-un comunicat de presă remis de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Oficialii de la București anunță că în curând vor începe programările pentru vaccinare în perioada februarie – martie, dar și că vor deveni operaționale noi centre de vaccinare.

“În scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică.”

Mica Publicitate