Actualitate

CONCLUZIA PRELIMINARĂ A SPECIALIȘTILOR DE MEDIU DUPĂ DEZASTRUL DE PE ȘOSEAUA POGONELE

În ciuda norului gros de fum degajat în urma incendiului violent care a mistuit sute de tone de deșeuri electrice în municipiul Buzău, locuitorii orașului nu au inhalat gaze care să le pună sănătatea în pericol. Asigurarea vine de la specialiștii de mediu, care au făcut măsurători în mai multe puncte din municipiu.

Încă de marți după amiază, un laborator mobil din cadrul A.P.M. Prahova a ajuns la Buzău pentru a verifica dacă incendiul devastator a afectat sănătatea buzoienilor. După prelucrarea tuturor cifrelor, specialiștii de mediu au stabilit că s-a înregistrat doar o ușoară creștere a valorilor referitoare la monoxidul de carbon, în imediata apropiere a locului în care s-a produs incendiul. În rest, nu au fost înregistrate creșteri ale concentrațiilor indicatorilor măsurați, așa că, spun specialiștii, sănătatea buzoienilor nu a fost afectată.

“Au fost realizate 3 determinări cu analizorul mobil, indicatorii monitorizați fiind cei specifici incendiilor și anume: monoxid de carbon (CO), amoniu (NH3), benzen (C6H6), formaldehidă(HCHO), metanol(CH4O), fenol (C6H6O). Măsurătorile au fost realizate în imediata apropiere a zonei în care s-a produs incendiul,  în Șoseaua Pogonele, precum și în zona locuită din apropiere, Șoseaua Industriei și pe strada Panait Moșoiu. După prelucrarea datelor, a reieșit că valoarea înregistrată la indicatorul monoxid de carbon, în punctul din imediata apropiere a locului în care s-a produs incendiul, depășește cu puțin concentrația maximă admisibilă (s-a înregistrat valoarea 6,347 mg/mc, față de concentrația maximă admisibilă de 6,000 mg/mc). Concentrațiile celorlalți indicatori monitorizați s-au situat mult sub valorile admisibile. De asemenea, nu au fost înregistrate creșteri ale concentrațiilor indicatorilor măsurați continuu la stația fixă de monitorizare a calității aerului, situată în centrul municipiului Buzău BZ-1, cauzate de acest incendiu. Așa că populația municipiului nu a fost afectată.”, a declarat Oana Neagu, șef serviciu monitorizare și laboratoare APM. 

Mica Publicitate