Divertisment

(VIDEO) PRIMUL CONCERT DE MUZICĂ POPULARĂ. Pentru ce trebuie să se pregătească artiștii buzoieni, primarii și organizatorii de concerte! Dar și buzoienii

Pandemia de coronavirus schimbă regulile după care au loc tradiționalele serbări câmpenești, organizate în fiecare vară de primarii din întreg județul Buzău. Adio sârbe și hore pe câmpiile din sat. Anul acesta, petrecerile se desfăsoară după alt tipar. Pentru a nu risca răspândirea noului coronavirus printre sutele de localnici care iau, de regulă, parte la astfel de evenimente, organizatorii vor trebui să ia măsuri stricte. Pornind de la păstrarea distanței între participanți și până la dezinfecție și alte astfel de măsuri specifice situației epidemiologice pe care o traversăm.

Cel mai bun exemplu vine din Alba Iulia, unde autoritățile au pregătit chiar zilele acestea primul spectacol de după pandemie.

Potrivit site-ului alba24.ro, măsurile de distanțare socială au fost avute în primul rând în vedere. Astfel, arată sursa citată, chiar dacă intrarea a fost liberă, la spectacol nu au avut acces mai mult de 500 de persoane. Inițial, totul a fost igienizat, apoi scaunele destinate spectatorilor au fost așezate la o distanță corespunzătoare față de scenă. De asemenea, între scaune au fost păstrați cei 2 m astfel încât oamenii care au luat parte la eveniment să nu intre în contact unul cu altul. La sosire, fiecare spectator, cu mic cu mare, a trecut printr-un scurt triaj emidemiologic, adică i s-a luat temperatura și i s-a adus la cunoștință că este obligat să poarte pe tot parcursul spectacolului în aer liber, masca de protecție.

Toate aceste reguli și măsuri trebuie respectate cu ocazia fiecărui concert sau petrecere câmpeanească ce are loc în aer liber, cu o participare numeroasă.

Iată și imagini care arată clar cum trebuie pregătit locul în care se desfășoară un astfel de eveniment:

Mai multe detalii AICI

Etichete