Actualitate Agricultura acum

TONE DE PORUMB, DISTRUSE DE FLĂCĂRI! Paguba unei societăți din Mihăilești

După o secetă cruntă care a distrus mare parte din producțiile de cereale, o societate comercială din Buzău a rămas și fără cantitatea de porumb care ar fi putut fi recoltată de pe o suprafață de aproape 30 de hectare.

Totul s-a întâmplat ieri după amiază, în comuna Mihăilești unde a ars un buncăr de cereale. Apelul de urgență care anunța incendiul a fost primit de pompierii din Buzău la 17.30. Focul deja cuprinsese mare parte din clădire așa că la fața locului au fost trimise două autospeciale  de stingere cu apă și spumă și autoscara mecanică, în timp ce echipajele au fost coordonate, pe teren , de plutonierului adjutant Stroe Petrică.

”În urma recunoașterii la fața locului aceștia au constatat că ardeau mocnit în interiorul buncărului aproximativ 30 de tone boabe de porumb și echipamente electrice aferente uscătorului”, se arată în comunicatul trimis de ISU Buzău.

Intervenția a fost una extrem de dificilă și a durat ore bune. Pentru localizarea și stingerea incendiului, pompierii au folosit și o autoscară mecanică.

”Intervenția a necesitat lucru la o înălțime de peste 20 de metri, accesul în zona focarului putând fi realizat pe scara metalică a buncărului, sau cu ajutorul autoscării metalice, aceste aspecte făcând intervenția dificilă.Cu toate acestea, experiența comandantului intervenției, și profesionalismul echipajelor participante, au determinat stingerea incendiului în limitele găsite”, se arată în comunicatul trimis de ISU Buzău.

După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit că incendiul, cel mai probabil, a fost determinat de efectul termic produs de un mijloc de încălzire tehnologic supraîncălzit.

Surse din domeniul agricol au declarat că proprietarul care a rămas cu o pagubă uriașă în urma incendiului, atât tonele de cereale cât și instalația pierdută, ar fi o societate care se ocupă cu achiziția de cereale.