Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat Social

PRIMUL DECES ÎN BUZĂU AL UNUI PACIENT CU COVID-19. Un bolnav cu cancer, infectat în secția de Medicină Internă a Spitalului Județean, a murit în spitalul din Rm.Sărat

Buzăul înregistrează primul deces în rândul bolnavilor de coronavirus. Un bărbat de 71 de ani, infectat în secția de Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău unde fusese internat din cauza altor afecțiuni grave de care suferea, a murit în Spitalul Muncipal din Rm. Sărat.

”Pe 30 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Buzău a fost informată de către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat- spital suport COVID, că la nivelul unității a fost înregistrat primul deces al unei persoane confirmate COVID-19 din județul nostru. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost confirmat cu COVID-19 în data de 17 mai 2020 în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău și a decedat pe 30 mai. Pacientul fusese diagnosticat cu cancer de colon cu metastaze multiple.”, a anunțat duminică dimineață Instituția Prefectului.

Primul deces din cauza coronavirusului survide, așadar, la o persoană care s-a infectat în spital unde ajunsese pentru alte afecțiuni pe care le avea. Bărbatul suferea de cancer cu metastaze hepatice și pulmonare, a fost internat în Secția de Medicină Internă a Spitalului Județean, pentru că se simțea rău din cauza acestor afecțiuni, însă a contractat virusul aici, ceea ce, probabil, i-a grăbit sfârșitul.

Este primul deces înregistrat în rândul bolnavilor de coronavirus din județul Buzău. De menționat însă că bătrânul avea o afecțiune incurabilă, în fază terminală.

Județul înregistra la cea mai recentă informare a autorităților 191 de cazuri de COVID-19.