Actualitate Șansa de Nehoiu

Primul pacient cu COVID-19 internat la Spitalul Nehoiu!

Primul pacient infectat cu SARS CoV-2, internat la Spitalul Orășenesc Nehoiu, transformat recent în spital COVID. Un bătrân de 80 de ani, care s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean și a fost diagnosticat cu COVID-19, a fost transportat cu Ambulanța la Nehoiu. Salvarea cu pacientul respectiv a ajuns în jurul orei 13:30 în curtea Spitalului Nehoiu, medicii de aici preluându-l pe bătrân în vederea internării și administrării de tratament.

Acesta este primul pacient cu COVID internat la unitatea spitalicească din orașul Nehoiu, după ce, recent, din lipsă de locuri în spitale, autoritățile au decis să transforme unitatea orășenească în spital exclusiv COVID. La Nehoiu vor fi direcționați doar pacienți cu forme ușoare, cel mult medii, de boală.

Conducerea spitalului spune că unitatea este pregătită să îngrijească bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, o premieră la nivelul spitalului din Nehoiu. Au fost alocate medicamentele necesare: antivirale, antibiotice și altele, dar și concentratoare de oxigen. Pe de altă parte, s-au realizat și lucrări de modernizare a spitalului, în condițiile în care vorbim despre o clădire veche, care nu a mai beneficiat de lucrări ample de ani buni.

“Spitalul Nehoiu este pregătit să primească pacienții. S-au achiziționat medicamentele necesare tratării pacienților cu COVID. Menționez că noi vom primi pacienți cu forme ușoare, și în cel mai rău caz, medii spre ușoare. S-au trimis de la DSU 8 concentratoare de oxigen, 6 de 10l și 2 de 5l. Spitalul este pregătit prin instruirea personalului, prin infrastructura modernizată, s-a făcut o lucrare amplă de schimbare a hidranților. La ultimul control al ISU s-a luat în considerare schimbarea totală a hidranților, care erau vechi de vreo 35 de ani. Avem antivirale, adică Favipiravirul. Avem antibiotice, antitusive, avem vitamina B1, B6, vitamina C. Avem soluții perfuzabile și urmează să mai primim alte medicamente dar și echipamente pentru personal”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Spitalului Nehoiu, Sergiu Remisovschi.