Actualitate

Amendă record în Buzău pentru o firmă din Vatra Dornei, al cărei microbuz a fost depistat pe DN2E85, la Gura Câlnăului. Cât de mare e amenda și pentru ce a fost dată

Amendă record scrisă de polițiștii din Buzău unei firme din Vatra Dornei care efectua curse de călători cu microbuze, în afara legii. Polițiștii de la Rutieră au prins în trafic un astfel de microbuz, condus de un bărbat din Suceava, care nu a putut prezenta o autorizație pentru tipul de transport pe care-l efectua, pentru că de fapt, societatea nu o avea. În consecință, polițiștii din Buzău au scris cea mai mare amendă din ultima vreme, și anume 25.000 lei.

Polițiștii au descoperit grozăvia, miercuri, în cadrul acțiunii TRUCK&BUS, pe care o desfășoară în această perioadă pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.  Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Polițiștii buzoieni verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activitaţile vizează prevenirea şi combaterea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN2E85, în localitatea Gura Câlnăului, un microbuz condus de un şofer în vârstă de 39 de ani, din Suceava, în timp ce efectua transport public de persoane, pe ruta Bucureşti – Suceava. În urma verificărilor, a reieşit că şoferul nu deţinea autorizaţie în acest sens. Pentru asta, oamenii legii au amendat firma pentru care lucra, din Vatra Dormei, cu 25.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă şi suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

sursa: IPJ Buzau

În cadrul aceleiași acțiuni desfășurate pe durata a două ore, dimineața, poliţiştii buzoieni au mai aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, au retras un certficat de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare şi au suspendat dreptul de utilizare al unui autoturism pe o perioadă de 6 luni.