Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

Primul pacient internat la Spitalul Orășenesc Nehoiu, adus, din nou, la Buzău, după ce starea sa de sănătate a devenit critică

Primul bolnav cu COVID internat la Spitalul Orășenesc Nehoiu, joi după amiază, a ajuns din nou la Spitalul Județean Buzău, după ce starea sa de sănătate s-a agravat brusc iar saturația i-a scăzut, fără suport de oxigen, la 60.

Potrivit directorului spitalului din Nehoiu, dr.Sergiu Remișovschi, transferul s-a impus după ce starea de sănătate a bătrânului, care este primul pacient al acestei unități medicale după ce a devenit exclusiv COVID, s-a agravat brusc. Faptul că omul avea o saturație de oxigen în sânge de doar 60 i-a determinat pe medicii de la Nehoiu să grăbească demersurile și să ceară transferul bolnavului la Buzău

”Ieri, acest pacient s-a adresat la UPU, a fost evaluat de medicul pneumolog, dar neavând loc în secție s-a luat decizia de a-l trimite la noi. L-am tratat 24 de ore, dar astăzi starea lui s-a agravat, saturația i-a scăzut la 60. I-am pus oxigen cu flux înalt și a crescut astfel saturația la 90. Pentru că starea sa nu era bună, am luat legătura cu specialiștii de la Buzău și am făcut transferul. E primul nostru pacient, pe care iată îl transferăm la Buzău”, a declarat pentru șansanews.ro directorul spitalului din Nehoiu, Sergiu Remișovschi.

În acest moment, în spitalul din Nehoiu sunt internați 19 pacienți cu COVID, a căror stare de sănătate este stabilă. Printre bolnavi se află inclusiv pacienți din Brașov care nu au mai avut loc în spitalele din județul lor și au fost trimiși la Nehoiu.