Actualitate POLITICĂ

Problemele Buzăului, discutate la nivel înalt. Ce mesaj are premierul Ciucă pentru buzoieni

Proiectele pentru buzoieni au sprijin la cel mai înalt nivel. Este mesajul pe care i l-a transmis premierul Nicolae Ciucă deputatului PNL de Buzău Gabriel Avrămescu, în urma unei întâlniri pe care au avut-o cei doi. Potrivit parlamentarului buzoian, proiectele pentru care au fost alocați bani în bugetul de stat vor reprezenta o prioritate pentru Guvern.

”Am avut bucuria de a discuta astăzi cu premierul Nicolae Ciucă despre proiectele dedicate buzoienilor, prevăzute în bugetul de stat de anul acesta, cu o finanțare de peste 4,5 milioane de lei. Premierul şi-a reiterat sprijinul pentru dezvoltarea zonei noastre, în acest an în care importante investiții vor fi în sfârşit prioritizate”, spune Gabriel Avrămescu.

Potrivit acestuia, de la bugetul de stat vor ajunge la Beceni 120.000 de lei pentru modernizarea bazei sportive, în vreme ce în comuna C.A. Rosetti va fi reparat terenul de sport al școlii gimnaziale din localitate, proiect pentru care a fost alocată suma de 100.000 lei.

În satele Brădeanu și Smârdan din comuna Brădeanu urmează să fie făcute investiţii în sistemul de apă şi canalizare, în sumă de 100.000 lei. Tot 100.000 de lei ajung și la Lopătari pentru o piaţă comunală modernă. De asemenea, mai multe comune, respective Chiojdu, Calvini, Cochirleanca, Padina, Pardoși, Scutelnici și Valea Salciei  vor fi dotate cu utilaje pentru lucrări edilitare, iar la Tisău vor fi cumpărate utilaje pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere reciclabile. Nu în ultimul rând, prin Legea bugetului de stat au fost alocați bani și pentru modernizarea căminului cultural din comuna Vadu Pașii.

Alocările s-au făcut în urma amendamentelor formulate de cei doi parlamentari buzoieni de la PNL,
senatorul Vlad Mircea Pufu și deputatul Gabriel Avrămescu, adoptate de Parlament în plen.