Actualitate

Cum le răspunde Poliția Locală buzoienilor din blocul unde a funcționat Compania de Apă

Cazul relatat recent de Șansa News cu privire la situația locatarilor din blocul în care a funcționat Compania de Apă, care se tem că lucrările de reamenajare ar fi afectat structura de rezistență a imobilului, nu e nici pe departe lămurit.

După ce un locatar a arătat că au fost depuse numeroase sesizări, fără ca acestea să primească vreun răspuns, o primă reacție vine de la Poliția Locală, care transmite că are înregistrate nu mai puțin de 4 sesizări cu privire la afectarea structurii de rezistență a blocului, lipsa valabilității autorizației de construire, lipsa acordului colocatarilor și disconfortul creat cu ocazia efectuării lucrărilor.

Reprezentanții Poliției Locale spun că în urma celei mai recente sesizări au făcut verificări la fața locului, dar nu au descoperit nici o neregulă, cel puțin în documente.

”În data de 7/02.2023, în jurul orelor 10.00, în urma unui apel către dispeceratul Poliției Locale, polițiștii locali din cadrul Compartimentului disciplină în construcții s-au deplasat la blocul 8 H din strada Unirii, unde în urma verificărilor vizuale au constatat executarea unor lucrări de construcție, executate în baza autorizației de construire numărul 37/2022 aflată în valabilitate, data începerii lucrărilor 06.06. 2022, valabilitatea autorizației fiind de 12 luni, iar durata de execuție este de 24 de luni”, a declarat, pentru Șansa News, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Buzău, Sorin Trifan.

Acesta a mai precizat că Poliția Locală nu poate verifica dacă structura de rezistență a unui imobil este sau nu afectată, întrucât nu are atribuții în acest sens.

”Pentru a nu se crea o confuzie, aducem la cunoștință faptul că atributul Poliției Locale este de a controla existența autorizației de construire sau desființare și nu are atribuții privind afectarea structurii de rezistență, iar în acest sens la baza autorizației de construire există expertiza tehnică numărul 579 din 2020, din care reiese faptul că rezistența mecanică și structura blocurilor 8 scara F, G și H nu sunt afectate”, a mai spus Sorin Trifan.

Pe de altă parte, acesta mai spune că executantul lucrărilor a fost notificat să nu deranjeze locatarii blocului.

”Cu privire la disconfortul creat cu ocazia executării lucrărilor, executantului, prin notă de constatare, i s-a dus la cunoștință să respecte orele de liniște și normele de conviețuire socială, respectiv curățenia pe părțile comune ale blocului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Buzău, Sorin Trifan.

Lucrările din blocul în care a funcționat Compania de Apă vor face și obiectul unei întâlniri ce va avea loc în cursul zilei de astăzi la Instituția Prefectului Buzău, unde situația va fi analizată împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Așa este au atribuții doar de de constatare a existenței sau nu a autorizației de construire. Chiar azi m-am uitat în legea 155/2010 actualizată și în Regulamentul local aprobat prin HCLM 121/2017. Cum afost eliberată, nu au calitatea să se pronunțe. Inspectoratul de Stat în Construcțiieste singurul care poate face lumină.