Actualitate

Procesiune de Florii, pe străzile Buzăului. Care este traseul urmat de credincioși

Credincioșii buzoieni vor putea participa și anul acesta la procesiunea de Florii. Potrivit programului anunțat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, mulțimea de preoți și credincioși va pleca de la Parcul Crâng, sâmbătă, 8 aprilie, la ora 17.00.

”În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 17:00 și se va desfășura pe următorul traseu: Parcul Crâng, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, strada Obor, Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. În cadrul procesiunii se vor face două opriri: la biserica „Sfântul Spiridon” (bulevardul Nicolae Bălcescu) și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” (bulevardul Unirii), unde vor fi rostite ectenii și rugăciuni”, anunță, printr-un comunicat de presă Arhiepiscopia Buzăului.

Când vor ajunge la Catedrala Arhiepiscopală, credincioșii vor fi întâmpinați  de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care va citi rugăciunile de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvânt de învățătură.