Actualitate

Program-pilot în două școli din Buzău: profesorii de la pregătitoare învață cum să le predea copiilor în ”limbaj digital”

Tehnologiile fac parte din viața fiecăruia de la cele mai fragede vârste, iar pentru copii tabletele, telefoanele inteligente și gadget-urile aproape că nu mai au surprize. De la jocuri și aplicații până la rețelele de socializare și tik-tok-uri, toate fac parte din viața copiilor, care și-au dezvoltat inclusiv un limbaj specific.

Tocmai pentru că viitorul este digital, iar metodele de predare actuale trebuie să țină pasul cu tehnologia, pentru a le capta elevilor interesul, Primăria Buzău anunță implementarea unui program-pilot, prin care se dorește pregătirea profesorilor în așa fel încât aceștia să țină pasul cu generațiile ce vin din urmă și să le capteze atenția și interesul.

Vizați de acest proiect sunt profesorii claselor pregătitoare de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Buzău.

„Viitorul digital se construiește încă din clasa pregătitoare. Primăria Municipiului Buzău a înțeles cât de importantă este găsirea celor mai adecvate metode pedagogice în contextul digital actual, în care informații diverse și puțin structurate sunt accesate rapid de elevi. Prin pregătirea profesorilor din școlile participante la programul «Viitorul digital», va crește performanța elevilor, care vor dobândi competențe reale și necesare. Dacă programul -pilot se va dovedi un succes, vom extinde implementarea”, a declarat Oana Matache, viceprimarul municipiului, citată într-un comunicat de presă al Primăriei Buzău.

Programul „Viitorul digital” ce urmărește dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor de clasă pregătitoare este derulat în parteneriat cu o editură, care va asigura atât suportul logistic, cât și training-ul.

Proiectul se va derula pe parcursul întregului an școlar, cu posibilitatea de extindere.

”Programul se va desfășura pe parcursul întregului an școlar 2022-2023 și urmărește îmbunătățirea abilităților de predare integrată print-digital, astfel încât aceasta să poată fi extinsă la cererea profesorilor și în alte școli din orașul Buzău, în beneficiul cât mai multor elevi”, mai transmit reprezentanții Primăriei Buzău.